• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.03.2020

13:41

PRVI SLUČAJ KORONAVIRUSA U KRALJEVU! Muškarac se vratio iz Belgije, sada je na respiratoru!

Politika

PRVI SLUČAJ KORONAVIRUSA U KRALJEVU! Muškarac se vratio iz Belgije, sada je na respiratoru!

Podeli vest

U Kraljevu je danas zvanično potvrđen prvi slučaj zaraženog virusom korona, a prema rečima direktora Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Macana, u pitanju je muškarac koji je došao iz Belgije, uredno se prijavio i bio u samoizolaciji.

Macan je naveo da se oboleli pridržavao svih mera, kao i da mu se zdravstveno stanje pogoršalo pre dva dana, prenosi Glas zapadne Srbije.

- Iz Opšte bolnice ''Studenica'' u Kraljevu odmah je upućen na infektivno odeljenje Kliničkog centra u Kragujevcu gde mu je i uzet uzorak. Klinička slika pacijenta je ozbiljna, trenutno je na respiratoru u Kragujevcu i za sada nije životno ugrožen - kazao je Macan.

Dodaje da se dodatno pravi slika i istražuju kontakti obolelog sa drugim osobama.

Kako navodi, sa instituta Torlak očekuju se rezultati još za četiri osobe sa teritorije Kraljeva, od kojih su dve osobe hospitalizovane, a dve se nalaze u samoizolaciji.

U Raškom okrugu, koji je u nadležnosti Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu, do danas su registrovana četiri slučaja obolevanja od virusa korona, dva u Raški i po jedan u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji, dok se u samoizolaciji nalazi više od 750 ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija