• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.04.2020

11:10

POSTALI SMO SOLIDARNI, ALI JE JOVANOVIĆ POSTAO GLUPLJI Goran Vesić: Ovaj politički klovn me svaki put iznenadi nepoznavanjem sistema

Politika

POSTALI SMO SOLIDARNI, ALI JE JOVANOVIĆ POSTAO GLUPLJI Goran Vesić: Ovaj politički klovn me svaki put iznenadi nepoznavanjem sistema

Podeli vest

BEOGRAD, 13. aprila (Tanjug) - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić demantovao je danas izjavu funkcionera SzS Nikole Jovanovića da je grad smanjio rashode za zdravstvo za 160 miliona dinara, navodeći da od 5. marta ni Beograd ni druge lokalne samouprave nemaju nadležnost nad zdravstvenim ustanovama i da sada nema potrebe da izdvajaju novac jer to čini država.

Zamenik gradonačelnika kaže i da je 50 miliona iz tog fonda direktno prebačeno na Zavod za biocide, koji obavlja dezinfekciju grada tokom epidemije korona virusa i ističe ga Jovanović iznenađuje nepoznavanjem sistema.

Saopštenje zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića prenosimo u celosti:

"Tokom epidemije koronavirusa postali smo solidarniji, ali je Nikola Jovanović definitivno postao gluplji. Svaki put me ovaj politički klovn iznenadi nepoznavanjem sistema", počeo je Vesić i dodao: 

"Zakonom o zdravstvenoj zaštiti koji je usvojen prošle godine primarna zdravstvena zaštita prebačena je sa lokalnih samouprava na Republiku Srbiju. U skladu sa ovim Zakonom Vlada Republike Srbije je 5. marta 2020. godine donela Odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad domovima zdravlja kao i Odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad zavodima koji obavljaju zdravstvenu delatnost na primarnom nivou zdravstvene zaštite. Dakle, da srpskim jezikom objasnim ovoj neznalici, od 5. marta ni Grad Beograd, ni druge lokalne samouprave nemaju nikakve nadležnosti nad zdravstvenim ustanovama tako da nema potrebe da se izdvaja novac koji izdvaja sada Republika.

Foto: Tanjug

Kada smo kod toga gde je upotrebljen taj novac, 50 miliona je direktno prebačeno na Zavod za biocide koji vrši dezinfekciju tokom ove epidemije. Do sada je Grad Beograd platio Zavodu za biocide dodatnih 153 miliona dinara pa dezinfekcija košta do sada 203 miliona dinara.

Kada bih želeo da budem maliciozan i kada bih verovao da Jovanović nije ovako zao i glup rekao bih da on u stvari ne želi da Zavod za biocide dezinfikuje Beograd i da se hlorom peru ulice. Tako neka se ovaj klovn ne brine. O zdravstvenim ustanovama brine Republika, a sada Grad ima para da štiti zdravlje stanovnika kroz dezinfekciju.

A kako je to izgledalo kada je Jovanovićev šef Đilas upravljao zdravstvom u Beogradu pre nego što su kliničko bolnički centri 2014. prešli sa Grada na Republiku, a ove godine i domovi zdravlja, građani Beograda mogli su da vide. Đilas je za PET godina vlasti u ČETIRI kliničko-bolnička centra kupio SEDAM respiratora! Danas samo KBC Dragiša Mišović ima preko 130 respiratora. Tako da bi im bilo bolje da ćute, ako ne znaju o čemu pričaju", piše u saopštenju na Fejsbuk profilu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...
REMONT

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...

Na društvenim mrežama su se u proteklih nekoliko dana pojavile slike oštećenog vučnog lansera M903 sistema PVO "patriot", koji je iz Ukrajine prebačen u SAD radi popravke. Kako se navodi, lansirna platforma je na američki kontinent transportovana uz pomoć aviona An-124, koji je petog aprila poleteo iz poljskog grada Žešov i sleteo na aerodrom Harisburg u Pensilvaniji.

23.04.2024

10:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20