• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

20.04.2020

09:36

RUSKI SENATOR UPOZORAVA NA BAKTERIOLOŠKI RAT! Uskoro veoma moguć sukob Vašingtona i Pekinga!

Politika

RUSKI SENATOR UPOZORAVA NA BAKTERIOLOŠKI RAT! Uskoro veoma moguć sukob Vašingtona i Pekinga!

Podeli vest

Između SAD i Kine može doći do političkog rata sa bakteriološkim tonom, smatra ruski senator Aleksej Puškov.

Prema rečima Puškova, sukob između Vašingtona i Pekinga se odavno predviđa. Ranije smo ga mogli videti kroz trgovinski rat, a sad može dobiti bakteriološke nijanse.

- U slučaju da Sjedinjene Američke Države odluče da optuže Kinu za namerno skrivanje podataka o Kovid-19 – taj sukob može da dobije oblik političkog rata sa bakteriološkom nijansom - napisao je Puškov na svom Tviter nalogu.

Brojne osude Kine u Americi

Američka televizija "Foks Njuz" je, pozivajući se na izvore, ranije saopštila da je prvi pacijent zaražen virusom korona radio u laboratoriji Instituta za virusologiju u kineskom Vuhanu. Jedan od izvora kanala optužio je Kinu za "najskuplju operaciju skrivanja dokaza" u istoriji.

S tim u vezi, američki senator Lindzi Grem izjavio je da je Kina odgovorna za smrt Amerikanaca zbog širenja koronavirusne infekcije, kao i za njihovu nezaposlenost i dodao da tu zemlju treba žestoko kazniti, kako bi u budućnosti promenila svoje ponašanje.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je nedavno da američka strana namerava da otkrije poreklo virusa korona, kao i verziju da li je nastao u laboratoriji u kineskom gradu Vuhanu.

On je dodao da SAD istražuju izbijanje virusa korona u Kini i ukoliko se ispostavi da je ta zemlja svesno dopustila izbijanje epidemije, može očekivati posledice.

Kada je reč o stavu Rusije, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da smatra nedopustivim zamerke koje se u poslednje vreme često čuju iz nekih država na račun Kine zbog širenja virusa korone. Od njih, kako je rekao, diže mu se kosa na glavi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 4 godine

a gde se dade ono saopstenje amerike da je uhapsen americki naocnik i jedan kinez koji su radili u americi zbog zaraznih virusa i sad na sudzenju taj amerikanac trazi da mu daju labaratoriju i da ce uraditi vakcinu za virus

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija