• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.04.2020

11:31

NASTAVLJAMO DA GRADIMO I ZAPOŠLJAVAMO! Palma obišao radove na izgradnji Kulturnog centra u Jagodini (VIDEO)

Politika

NASTAVLJAMO DA GRADIMO I ZAPOŠLJAVAMO! Palma obišao radove na izgradnji Kulturnog centra u Jagodini (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma obišao je danas radove na izgradnji Kulturnog centra u Jagodini

 

- Drago mi je da što je Krizni štab Srbije dao saglasnost da može da se nastavi gradnja, kako visokogradnja tako i niskogradnja i mi u Jagodini nastavljamo sa izgradnjom Kulturnog centra, koji će imati 650 mesta i biće jedan od najboljih kulturnih centara u Srbiji. Važno je da nastavljamo da otvaramo fabrike koje zapošljavaju ljude, da oni koji su prestali da rade da se vrate u fabrike, da naši poslodavci ponovo zauzmu svoja stara tržišta, a mi kao grad da stvaramo uslove da dovodimo investitore i ono što je najvažnije za građane Srbije, ako hoćete da čuvamo naš identitet, moramo da poštujemo kulturu, veru, čiji smo, šta smo, odakle smo, jer, ako mi nas poštujemo, poštovaće nas i oni drugi. Nadam se da Srbi to dobro rade i da od početka maja više ne govorimo o nečemu o čemu smo govorili prethodnih 45 dana. Nećemo moći da zaboravimo, ali da pričamo o lepiom stvarima, a da te lepe stvari donose interes svakoj porodici u Srbiji - rekao je Marković.

- Juče sam dobio pismo od jednog nemačkog investitora, koji je potvrdio zakup hale u Jagodini gde će zaposliti 300 radnika, a austrijska kompanije ŠIDER, sa kojom smo napravili ugovor i koja ja trebala da postavi kamen temeljac za svoju fabriku u Jagodini, neposredno pre uvođenja vanrednog stanja, to će učliniti po završetku vanrednog stanja. Radi se o kompaniji koja proizvodi hidraulične motore i pumpe - izjavio je Dragan Marković Palma.

Novi kulturni centar imaće oko 2850 kvadrata, a nova pozorišna sala imaće kapacitet od 650 mesta. Ukupna vrednost radova je 335 miliona dinara. Učešće države je 10 posto, a grada Jagodine 90 posto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija