• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.04.2020

11:36

PRIJATELJI, KAKVI SU SRBIJA I SAD, OSLANJAJU SE JEDNI NA DRUGE Vučić i Godfri razgovarali o saradnji dve zemlje

Politika

PRIJATELJI, KAKVI SU SRBIJA I SAD, OSLANJAJU SE JEDNI NA DRUGE Vučić i Godfri razgovarali o saradnji dve zemlje

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri razgovarali su danas o saradnji Srbije i SAD u suočavanjima sa izazovima pandemije koronavirusa, merama za oporavak srpske ekonomije, kao i o budućoj ekonomskoj saradnji dve zemlje.

Predsednik Vučić i ambasador Godfri su međusobno izrazili žaljenje zbog žrtava korona virusa u SAD i Srbiji, kao i nadu da će preduzete mere predostrožnosti uticati na suzbijanje zaraze, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o saradnji Srbije i SAD u suočavanjima sa izazovima pandemije, jer se sa njima možemo izboriti samo zajedničkim snagama.

"Prijatelji, kakvi su Srbija i SAD, oslanjaju se jedni na druge i u neizvesnim vremenima, kakvo je vreme pandemije", saglasili su se predsednik Vučić i ambasador Godfri na sastanku u Predsedništvu Srbije.

Foto: printscreen instagram/buducnostsrbijeav

Ambasador Godfri je, u ime administracije SAD, zahvalio predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na pomoći da se američki državljani vrate svojim domovima i porodicama, dok je predsednik Vučić zahvalio na pomoći koju je SAD uputila Srbiji za borbu protiv KOVID-19.

Predsednik Vučić upoznao je ambasadora Godfrija sa paketom mera za oporavak srpske ekonomije od posledica pandemije, istakavši da računa na doprinos američkih kompanija koje već rade na našem tržištu, a još više na buduće investicije iz SAD.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da će jačati ekonomska saradnja dveju zemalja, kao i saradnja u drugim oblastima od zajedničkog interesa, o kojima je bilo reči tokom posete predsednika Vučića SAD u martu ove godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija