• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.04.2020

12:16

EKSKLUZIVNO! VUČIĆ VIŠE PUTA PITAO LEKARE DA LI JE MOGUĆE UBLAŽITI POLICIJSKI ČAS ZA 1. MAJ - EVO ŠTA SU MU ONI ODGOVORILI!

Politika

EKSKLUZIVNO! VUČIĆ VIŠE PUTA PITAO LEKARE DA LI JE MOGUĆE UBLAŽITI POLICIJSKI ČAS ZA 1. MAJ - EVO ŠTA SU MU ONI ODGOVORILI!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je na sednici Krizbnog štaba za borbu protiv koronavirusa u Palati Srbija u više navrata pitao lekare da li je moguće da mere za predstojeće prvomajske praznike budu ublažene, saznaje Informer.rs!


Kako saznajemo, Vučić je više puta pitao lekare, članove Kriznog štaba, da li treba "olabaviti mere" za 1. maj, ali je većina stručnjaka bila izričito protiv.

Konačna odluka o eventualnom ublažavanju već donetih mera o trajanju zabrane kretanja za predstojeći vikend, prema našim saznanjima, biće doneta sutra.

Podsetimo, trenutno je na snazi odluka o zabrani kretanja od četvrtka, 30. aprila, od 18 časova, do ponedeljka, 4. maja do pet časova, a kako sada stvari stoje, to bi trebalo da bude i poslednji toliko dug policijski čas zbog pandemije, jer se od naredne nedelje očekuje povratak mnogih na posao, početak rada vrtića i kafića, naravno uz obavezno poštovanje fizičke distance od dva metra.

Od ponedeljka su na snazi delimično ublažene mere, pošto su počele da rade pijace u zatvorenom prostoru, frizerski i saloni lepote, teretane i fitnes centri. Naravno, svi koji se vraćaju poslu moraće da poštuju fizičku razdvojenost, kao i da nose masku i rukavice. Frizeri i kozmetičari čiji posao zahteva bliski kontakt s klijentima trebalo bi da nose i vizir.

Takođe, građani stariji od 65 godina od ponedeljka mogu u šetnju svakog dana, i to sat, umesto dosadašnjih 30 minuta, u periodu između 18.00 i 1.00, a najviše 600 metara od svojih kuća.

Kako je Informer.rs ranije danas objavio, jedan od predloga za ublažavanje policijskog časa bio je da se, ipak, uvede zabrana kretanja kao i prethodnog vikenda, odnosno od petka u 18 časova do ponedeljka u pet ujutru, s tim što bi u tom slučaju 1. maja bio zabranjen pristup svim izletištima i većim otvorenim prostorima. U tom slučaju policijski čas bi trajao 59 sati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mare

pre 3 godine

Kada ce se vracati postepono kretanje do 20h pa nadalje Ovo do 17,pa do 18h je vec smorilo

Djole

pre 3 godine

Hvala ti druze predsecnice! Dozvoli nama radnickoj klasi da proslavimo svoj praznik rada prvi put posle mnogo godina kao pobednici!

Levi prokuplje

pre 3 godine

Koce da kontrolise sve ove otvorend radnje da lj koristd dvs sredstva radi zastite kakk sebe tako i druge nena nistabid tog ko koga ima uvwk jd bilo mkjw orprocanstvo he umrk nlad i bjces lep les a bil gejts nek zivi samk on i njemu slicnih i Oni odredjujh prorocanatvo putem para baci padj pa zavladaj

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija