• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.04.2020

13:27

JOŠ JEDNOM STE MI DOKAZALI DA JE VANREDNO STANJE Šešelj pokušao da isprovocira premijerku, Brnabić ga ućutkala jednom rečenicom!

Politika

JOŠ JEDNOM STE MI DOKAZALI DA JE VANREDNO STANJE Šešelj pokušao da isprovocira premijerku, Brnabić ga ućutkala jednom rečenicom!

Podeli vest

Lider radikala Vojislav Šešelj prigovorio je danas da je sednicu Skupštine trebalo sazvati ranije i upitao premijerku Anu Brnabić šta je argument da parlament nije mogao da zaseda, a premijerka je istakla da se Skupština sastala onda kada je postojao minimum uslova, uz sve mere prevencije

Brnabić je izjavila i da joj je poražavajuće da u parlamentu, gde je danas počela rasprava o merama Vlade Srbije donetim za vreme vanrednog stanja, ne vidi opoziciju koja je dva meseca kritikovala vlast zbog toga što skupština nije zasedala.

- Dva meseca kritikuju, a uopšte nemaju nameru da budu u Skupštini - rekla je Brnabić, odgovarajući na primedbe šefa poslaničke grupe SRS da je vlast morala da obrazloži zašto sednice nije bilo.

Šešelj je rekao da je Srbija vodila borbu za spas najstarije generacije i dodao da je po svemu sudeći - uspela, međutim, kako je naveo, borba još nije završena, jer epidemija može da se vrati.

Srbija je, kaže, vodila borbu za najstariju generaciju, jer “duhom ne pripadamo EU, koja ih žrtvuje”.

Foto: printscreen RTS

On je dodao da je u vezi sa vanrednim stanjem trebalo da se sazove skupštine, pa ako nema uslova da se održi, onda tako da se kaže i upitao premijerku koji je dokaz da parlament nije mogao da zaseda.

- Ako kažete da je vlada donela odluku o zabrani skupova više od 50 ili 100 ljudi, pa šta nas briga za odluku vlade? Ne može vlada koja je nama podređena da nam ođednom postane nadređena i da spreči sednicu skupštine - rekao je Šešelj.

Šešelj je ocenio da neke odluke, poput suđenja putem skajpa ne mogu opstati, rekavši da je to nedopustivo i protivustavno, te se pozvao i na konvenciju o ljudskim pravima.

Brnabić je odgovorila da nije mislila da će, kako je rekla, u životu čuti Šešelja da se poziva na evropsku Konvenciju o ljuduskim pravima, ali “još jednom ste me uverili da je stanje vanredno”.

Zahvalila je Šešelju što je bio dovoljno korektan i priznao da je vlada ovu borbu dobro vodila.

Foto: Tanjug

Potvrdila je da je moguće da se dogodi drugi talas epidemija, ali je istakla da Srbija ima dovoljno hlorokina, te da danas dolazi još, kao donacija francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Kada je reč o zasedanju parlamenta, Brnabić je rekla da je bilo krajnje nebezbedno da se na jednom mestu u vreme kada je epidemija na početku okupi, ne samo 250 poslanika, jer ima i zaposlenih u parlamentu, već oko 500 ljudi, i to je i struka potvrdila.

“Sve bi to išlo na našu dušu. Mozda je vama lako da kažete, kao i nekim drugim opozicionarima koji pozivaju penzionere da izađu, jer niste odgovorni. Nemojte kao (Dragan) Ðilas da pozivate penzionere da izlaze. Još kažu, nemamo potvrdu struke, ali dobro zvuči. Politički populizam ne da ne zvuči dobro, nego će ljude koštati života”, rekla je ona.

Foto: Tanjug

Ona je istakla da se skupština sastala onda kada je postojao minimum uslova, uz sve mere prevencije.

Brnabić je poručila Šešelju da nije na njemu da ocenjuje šta je proitiv ustavno, već da o tome odlučuje Ustavni sud, te na opasku šefa poslanika SRS da oni imaju većinu i “da mogu konja da imenuju u senatore”, navela da su to radili neki drugi.

U Skupštini Srbije u toku je sednica na kojoj poslanici raspravljaju o potvrđivanju vanrednog stanja u Srbiji i merama vlade koje su donete za vreme vanrednog stanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 3 godine

Kad su bili mali nisu se igrali doktora, pa sad da nadoknade propušteno.

Dragan

pre 3 godine

UžaS(rbija) je ovo, brale. Treba ih krivično goniti što su zatvorili granice, a onda pustili pola miliona da uđu bez ikakve kontrole.I umesto da odu na adrese na koje su prijavljeno u ličnim kartama, otišao je ko je gde hteo. I ni jedan u karantin na granici.

Dragan

pre 3 godine

Granice jesu zatvorene ali takođe je jasno rečeno da se svi građani Srbije koji to žele moraju vratiti u zemlju. To je uradio ceo svet. Činjenica da na granici nije bilo dovoljno kontrole ali objektivno bilo je i nemoguće sve to iskontrolisati. Veliki broj ljudi su u kratkom roku ušli u zemlju. To što oni nisu ostali u kućama već su išli okolo je samo opravdanje za uvođenje vanrednog stanja. Nažalost neki su već bili zaraženi.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija