• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

29.04.2020

09:52

PROPADA MU BIZNIS?! Brojke koje beleži preduzeće Mlađana Dinkića OTKRIVAJU VELIKU PROMENU

Politika

PROPADA MU BIZNIS?! Brojke koje beleži preduzeće Mlađana Dinkića OTKRIVAJU VELIKU PROMENU

Podeli vest

Nakon povlačenja iz politike, Mlađan Dinkić okrenuo se privatnom biznisu.

Nekadašnji predsednik stranke G17 plus i ministar u nekoliko vlada Srbije Mlađan Dinkić ne može se pohvaliti poslovanjem svoje privatne firme, kao što je to mogao svih prethodnih godina od osnivanja. Njegova konsultantska kuća zaradila je prošle godine 11 puta manje nego 2018. pokazuju nedavno objavljeni finansijski izveštaj Dinkićeve firme "MD Solution".

Prema zvaničnim podacima Agencije za privredne registre, ova kompanija je prošlu godinu završila sa čistim profitom od 2,5 miliona dinara (oko 21.000 evra). Godinu dana danije dobit ove iste kompanije bila je nešto veća od 29 miliona dinara (245.000 evra).

Sa ukupno osam radnika, Dinkić je u 2018. po zaposlenom ostvario profit od fantastičnih 30.500 evra godišnje ili nešto više od 2.500 evra mesečno. S druge strane, u 2019. Dinkić, ne samo da je značajno podbacio u rezultatu, nego je imao i jednog radnika manje.

Dinkić je, inače, u privatnom biznisu bio vrlo uspešan od početka. Sa osam zaposlenih u 2017. godini na konsultantskim uslugama zaradio je 35,1 milion dinara. Interesantno je i da firma "MD Solution" počela dobro da zarađuje već po samom osnivanju - u 2015. godini imala je profit od 23 miliona dinara, dok je u 2016. godini neto dobit iznosila oko 21 milion dinara.

Dinkić koji se iz politike povukao 2014, kada URS nije prešao cenzus, osnovao je svoju prvu privatnu firmu “MD solution” sredinom te iste godine sa udelom od 65 odsto. Firmu je pokrenuo sa Dragijanom Radonjić Petrović, njegovom savetnicom u Ministarstvu privrede i finansija, koja je u Vladi bila angažovana i kao državni sekretar. Ona je i danas vlasnik 35 odsto udela u firmi.

Dinkić je od 2000. do 2003. bio guverner NBS. Od 2003. do 2006. bio je ministar finansija, a u periodu od 2007. do 2011. ministar ekonomije. Od 2008. do 2011. bio je potpredsednik Vlade, a od 2011. do 2013. ministar privrede i finansija.

Dinkić je i pre dve godine osnovao firmu za trgovinu računarima "MD2 digital". U bilansima za 2018. se vidi i da je firma od prodaje proizvoda i usluga od marta do decembra prihodovala tek 120.000 dinara, koliko recimo koštaju tri lap-topa. Bilansi za 2019 još nisu objavljeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 3 godine

Ako ikad dođe na vlast,snaće se čovek.Ima ovaj narod para.Ali ima jedan problem.Nema više takvih ko njemu Tadiću,Đilasu,Vuku Jeremiću i ostalima iz te ekipe vjeruje, koja je narod Srbije dovela do bede i siromaštva Ne verujem da će za njih iko razuman glasati.Seti se Srbijo i zaplači.Seti se vojsko Srbije kakva si snažna bila i neprijatelju odoljela ali Tadiću nisi uspela.Gde su naše armije,korpusi,divizije i brigade.Ej Srbijo mati mila kakva je to u vreme Tadića i Dinkića beda bila.Ej Srbijo mati nedaj da nam se ta beda vrati.Narod pamti i pamtiće Vas dok je živ.Sram Vas bilo.

penzioner

pre 3 godine

Samo prikriva trosenje para legalnim poslom.Taj I dve ovce da mu das da cuva obe bi pogubio.

DUSAN

pre 3 godine

DOSLA SUDBINA OTETO OD NARODA E I NJEMU BOG UZIMA DA OCE SVE

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija