• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.05.2020

11:14

NI U JEDNOJ ZEMLJI SE KINESKI STRUČNJACI NISU ZADRŽALI KAO KOD NAS! Vučić: Bili su bez porodica 6 nedelja da bi pomogli Srbiji! (VIDEO)

Politika

NI U JEDNOJ ZEMLJI SE KINESKI STRUČNJACI NISU ZADRŽALI KAO KOD NAS! Vučić: Bili su bez porodica 6 nedelja da bi pomogli Srbiji! (VIDEO)

Podeli vest

Pratite uživo na Informer.rs!

Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je danas ogromnu zahvalnost lekarskom timu kineskih stručnjaka, koji su šest nedelja proveli u Srbiji i pružili veliku pomoć našoj zemlji u borbi protiv virusa korona, i epidemiološku, ali i psihološku, jer smo videli da nismo sami.

“Šest nedelja su ovde, ni u jednoj drugoj zemlji nisu toliko ostali”, primetio je Vučić obraćajući se nakon sastanka sa kineskim lekrima i ambasadorkom Kine Čen Bo.

Predsednik je ukazao da su nam kineski lekari mnogo pomogli znanjem, iskustvom, savetima, ali su, kaže, pokazali i neverovatnu marljivost i izuzetnu posvećenost.

Bili su, kaže, u gotovo svim gradovima, dva puta u Nišu, kad god je tamo bila krizna situacija, tražili kako da se poprave mere, da se bolnice dezinfikuju, poboljša disciplina.

“Bez porodica su već šest nedelja da bi pomogli Srbiji”, naglasio je Vučić.

Dodao je da su nam pomogli i u psihološkom smislu, jer su građani Srbije videli da nisu sami.

Naveo je i da će tri lekara ostati u Srbiju, dok se tri vraćaju u Kinu, ali će još tri doći iz te zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija