• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

03.05.2020

19:02

(FOTO) EKSKLUZIVNO! DANAS DOLAZE TRI NOVA EKSPERTA! Kineski stručnjaci iz  Vuhana stižu u Srbiju!

Politika

(FOTO) EKSKLUZIVNO! DANAS DOLAZE TRI NOVA EKSPERTA! Kineski stručnjaci iz Vuhana stižu u Srbiju!

Podeli vest

U Srbiju stižu tri nova medicinska eksperta iz Kine da pomognu našoj zemlji u borbi protiv koronavirusa! Kako Informer ekskluzivno saznaje, dvoje njih dolazi pravo iz Vuhana, žarišta u kom je izbila epidemija Kovida 19. Oni su pred put ocenili da je epidemiološka situacija u Srbiji pod kontrolom, ali da će pomoći u sprečavanju izbijanja novih žarišta u Srbiji, kao i smanjivanju rizika u staračkim domovima

Reč je o Čang Šoudženu direktorki odeljenja za negu Prve pridružene  bolnice Univerziteta Sun Jat-Sen i Li Daiju, stručnjaku za bolničku kontrolu koji su nedavno završili svoju misiju u Vuhanu i koji su Srbiju dolaze s iskustvom s prve linije borbe protiv virusa korona. S njima dolazi i Tang Kđing, zamenica direktora Odeljenja za respiratornu i kritičnu medicinu. 

U subotu uveče troje njihovih kolega vratilo se u Guangdžo avionom Er Srbije nakon što su završili svoju misiju u našoj zemlji. Oni su u Srbiju stigli 21. marta i umesto planirane dve nedelje ostali su 40 dana, što je najduži boravak jednog kineskog ekspertskog tima u nekoj zemlji. 

Sada će na njihova mesta doći troje novih medicinskih stručnjaka iz Kine koje je izabrala Komisija za zdravstvo pokrajinske provincije Guangdžong. 

- Imamo vredno iskustvo koje može pomoći da se posao obavi na najbolji mogući način, bilo da je reč o bolnicama, zajednicama ili staračkim domovima. Mi ćemo kolegama preneti određene principe u zaštiti i upravljanju - objasnila je

Foto: Informer

 

Ona se sa više od 130 članova tima borila više od 60 dana u zapadnom kampusu bolnice Vuhan Union. Njen kolega Li Daiju je u bolnicu u Vuhan otišao 24. januara u kineskoj novogodišnjoj noći i bio je prvi stručnjak za kontrolu u bolnici u distriktu u Hankou. 

Njegova koleginica Tang Kđing ocenjuje da je aktuelna epidemiološka situacija u Srbiji pod inicijalnom kontrolom, ali da se mora sprečiti novo izbijanje epidemije, kao i da potencijalni rizik postoji u staračkim domovima. 

Dolazak kineskih stručnjaka očekuje se noćas posle ponoći avionom Er Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija