• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.05.2020

09:29

VASILJEVIĆ: Đilasovu decu niko nikad nije stavljao na naslovnu stranu, a Vučićevu decu jeste i to često!

Politika

VASILJEVIĆ: Đilasovu decu niko nikad nije stavljao na naslovnu stranu, a Vučićevu decu jeste i to često!

Podeli vest

Savetnica predsednika Republike Suzana Vasiljević izjavila je danas da nije očekivala medijsku kampanju protiv lekara tokom vanrednog stanja i da je očekivala veću solidarnost medija


- U dve, tri nedelje je bila takva kampanja da dolazite u situaciju da se doktori koji su radili i za vreme variole vere, koji imaju ogromno iskustvo, stave pred optužbe bez dokaza da manipulišu podacima, da su neobavešteni, da njih lažu, kao da su doktori juče došli iz šume na konferenciju, pa im vlada saopštava podatke - rekla je Vasiljević za Prvu televiziju.


Vasiljević je rekla da su mediji u Srbiji podeljeni na one koji su za vlast i protiv vlasti, a da su se u tom ratu opozicionih medija protiv vlasti i provladinih medija protiv opozicije, na udaru našli lekari, ni krivi ni dužni.

- Ne sporim ničije pravo da misli drugačije i da izveštava drugačije, mi to podržavamo i razgovaramo sa svim medijima. Pričam o odnosu medija prema lekarima, vi ste ljude koji nemaju veze sa politikom doveli u poziciju da odgovaraju na politička pitanja - rekla je Vasiljević i dodala da kabinet predsednika Aleksandra Vučića ne deli medije, da svi imaju priliku da dođu na konferencije i postave pitanje. Ona je rekla i da od medija očekuje da vlast upozore na stvari koje ne vidi, a ne da plasiraju lažne vesti.

Kaže da je mislila da će pandemija biti trenutak kada će postojati solidarnost među građanima i medijima i ocenjuje da u inostranstvu, bez ozbira na kritike, nema kampanje protiv lekara.

Govoreći o događanjima tokom policijskog časa, protestu opozicije ispred parlamenta, lupanju u šerpe, ali i paljenju baklji kao vidu podrške vlasti, Vasiljević je rekla da to nije počela vladajuća stranka, već je poziv na protest potekao od opozicije.

- Mogli su da sačekaju još nedelju dana da se ukine vanredno stanje da krenu u demonstracije, lupaju u šerpe, da imaju poštovanja prema ljudima koji su preminuli, koji su u bolnicama - rekla je Vasiljević.

Govoreći o protestu opozicije ispred parlamenta tokom policijskog časa, Vasiljević kaže da će oni dobiti krivične prijave i da će morati da plate, ali ističe da nisu bili uhapšeni i da bi u tom slučaju u svet otišla slika "kako vlast u Srbiji hapsi političke protivnike".

- Ovo je bio način da ih pustite da se izblamiraju i da im još uzmete i pare da se blamiraju - rekla je Vasiljević.

Upitana da li se blamiraju i oni koji su palili baklje tokom policijskog časa, Vasiljević je odgovorila da se blamiraju i oni koji donose zvučnike u 20.05 da protestuju protiv vlasti i na taj način "kradu pet minuta" lekarima i medicinskom osoblju

Na pitanje zašto ne važe isti aršini za političke figure i obične građane, ona je rekla da bi trebalo da važe i podsetila da je predsednik pozvao nadležne organe da kažnjavaju sve koji krše policijski čas.

Govoreći o jučerašnjem snimku Dragana Ðilasa objavljenom na društvenim mrežama, u kojem navodi da su njegova deca uznemirena zbog povika "Ðilase, lopove", Vasiljević kaže da je to jeftin politički performans.

Ona je navela da je sve vreme tokom vanrendog stanja predsednik nijednom nije pomenuo svoje političke protivnike, dok su Ðilas, njegovi koalicioni partneri i mediji 50 i više dana na dnevnom nivou vredajli Vučića, njegovu porodicu.

Kako kaže, deca predsednika Aleksandra Vučića su bila i na naslovnim stranama, vređali su ih na Tviteru, pretili, dok Ðilasovu decu niko nije ni pomenuo.

- Niko od medija u Srbiji nije Ðilasovu decu stavio na naslovnu stranu, a decu Vučića jesu i to često - rekla je Vasiljević i upitala zašto bi dete Dragana Ðilasa bilo zaštićenije od Vučićeve dece.

Istakla je i da niko ne treba da pominje decu političara.

Vasiljević je rekla da će danas biti održan sastanak predsednika Vučića sa predsavnicima stranaka koje su predale listu.

Dodala je da nema zakonskog osnova da se izbori odlože na jesen i da bi jedini način da se to uradi bio da vanredno stanje traje do tada.

Ona je prokomentarisala i pismo ambasadora povodom Dana slobode medija, navodeći da ambasadori u tom pismu zameraju Srbiji na tabloidizaciji, iako, kako kaže, tabloidi nisu nastali u Srbiji i izuzetno su čitani i u drugim zemaljama, poput Nemačke, gde Bild ima tiraž od 1,3 miliona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
branko

pre 3 godine

Pa ko njemu brani da objasni deci zasto mu vicu Djilase lopove???!!!

već su mnoge pale vlasti pa će

pre 3 godine

Ništa ne traje večno...

sima

pre 3 godine

A ti madarac i neznaš šta će biti kada aca padne , tebi će da ostane samo šuplja šepa i prazna glava.Pa onda ćeš imati

već su mnoge pale vlasti pa će

pre 3 godine

Genije, ja idem uskoro u Nemačku.

moravka

pre 3 godine

Djiki ti si za Cirkus, zasmejaosi me do suza,nedelja mi pocela dobro:))

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija