• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.05.2020

18:43 >> 17:29

SRBIJA GLASA 21. JUNA! Vučić postigao dogovor sa predstavnicima opozicije koji izlaze na izbore! (VIDEO)

Politika

SRBIJA GLASA 21. JUNA! Vučić postigao dogovor sa predstavnicima opozicije koji izlaze na izbore! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima stranaka koje su najavile učešće na izborima, a tema sastanka bila je pitanje nastavka izbornih radnji i održavanja izbora. Tom prilikom odlučeno je da parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji budu održani 21. juna

- Izašli smo u susret strankama koje su želele još tih nekoliko dana da se spreme za izbore. Dakle, izbori u Srbiji, i parlamentarni i lokalni biće 21. juna. Ono što postoji kao problem za jedan deo političkih stranaka je dostupnost notara. Svih devet lista koje su već skupile potpise složile su se da pored notara i opštinski zapisničari mogu da overavaju te potpise. Zamolićemo notare da se ubrzaju koliko je moguće. Želim svim učesnicima dobru kampanju, uspeh na izborima, da budu zadovoljni svojim radom i da predstave svoje planove i programe. Zamoliću sve svoje saradnike koji se nalaze u vlasti da duhom tolerancije odišu u ovoj kampanji - rekao je Vučić.
 

O Kosovu i Metohiji

- Albanci su mislili da su sve dobili, mi smo to promenili u našu korist. Da li ćemo doneti bilo kakvu odluku na štetu našeg interesa i našeg naroda - nećemo - naglasio je predsednik Srbije.

 

 

 

MOJA DECA SLUŠAJU "VUČIĆU, PE*ERU, LUDAKU, KRETENU" I TO SA TELEVIZIJE! KO JE SPOMENUO ĐILASOVU DECU?! Vučić OBJASNIO: Mojoj ćerki su pretili silovanjem, sinu želeli da dobije rak... IPAK, OSUĐUJEM SVAKI NAPAD!

 

 

Sastanku u Palati Srbija prisustvovali su predsednica Skupštine Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić, generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

 

 

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug



Na sastanak su stigli lider socijalista Ivica Dačić, zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, predsednik DSS Miloš Jovanović, član Predsedništva pokreta Metla Novica Antić, predsednik Nove stranke Zoran Živković i njegov saradnik Aris Movsesijan.

Foto: printscreen instagram

Foto: Tanjug



U Palati Srbija bili su i predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, predstavnica Zavetnika Milica Ðurđević, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, kao i lider POKS Žika Gojković.

Foto: Tanjug



Prisustvovali su i Marko Ðurišić iz organizacije "Srbija 21", Bojan Kostreš iz LSV, predsednik SPAS-a Aleksandar Šapcih, Milan Stamatović iz "Zdrave Srbije", predsednik i potpredsednik SVM Ištvan i Balint Pastor, kao i predstavnici Pokreta "1 od 5 miliona".

Foto: Tanjug




U Palati je inače posle dužeg vremena prisutan veliki broj medijskih ekipa.

Podsećamo, predsednik Vučić je sinoć rekao da bi izbori mogli da budu 14. ili 21. juna i potvrdio da će danas o svemu u vezi izbora razgovarati sa predstavnicima opozicije.

- Od njih zavisi, spreman sam da idem i na 14. jun - objasnio je on.

Vučić je kazao da su dva datuma ustavno moguća, a to su 14. ili 21. jun.

On je u subotu rekao da postoje jasni ustavni i zakonski rokovi za održavanje izbora, koji se moraju poštovati.

Opozicija, pak, sudeći po onome što su rekli juče za Tanjug, na sastanak dolazi sa nizom dilema i predloga, koji se tiču pitanja da li izbori mogu da se održe i pod kojim uslovima.

Njihove procene i predlozi kreću se od zahteva radikala da se izborni proces nastavi čim se ukine vanredno stanje, preko stava Nove stranke da za to treba sačekati da SZO proglasi kraj pandemije, do ideje Ujedinjene demokratske Srbije da se formira Radna grupa od epidemiologa i članova RIK-a koja bi donela uputstvo o održavanju izbora.

Izbori su, inače, raspisani 4. marta, za 26. april, a prethodni sastanak Vučića i predstavnika stranaka koje su najavile učešće na parlamentarnim izborima održan je 17. marta, kada su se saglasili da se izbori prekidaju i da više ne teku izborne radnje, do daljnjeg.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tomas gustafsson

pre 3 godine

Шта, бре, избори 21. јуна! Стварно није у реду! ПА, ЈЕЛ ХОЋЕШ ДА ЂИЛАС ОПЕТ ЦМИЗДРИ???

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija