• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.05.2020

10:54

LUDILO UZELO MAHA! Đilas i Šolak se vraćaju na stari zahtev, HOĆE DA ZABRANE VUČIĆU DA UČESTVUJE U KAMPANJI! NE DAJU MU ČAK NI DA GLASA!?!

Politika

LUDILO UZELO MAHA! Đilas i Šolak se vraćaju na stari zahtev, HOĆE DA ZABRANE VUČIĆU DA UČESTVUJE U KAMPANJI! NE DAJU MU ČAK NI DA GLASA!?!

Podeli vest

Tajkuni Dragan Šolak i Dragan Đilas, opsednuti mržnjom prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ponovo su u svoju bolesnu igru, kako bi se dočepali vlasti, aktuelizovali stari zahtev da Vučić treba zabraniti da učestvuje u predizbornoj kampanji, pa čak i da ga treba onemogućiti da glasa?!?


U tu svrhu oni su na Šolakovom portalu N1 i u Đilasovom niskotiražnom tabloidu "Danas" objavili izjavu profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu Marka Pavlovića koji je  ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, umesto da se drži predsedničke neutralnosti, u svakodnevnoj kampanji za izbor narodnih poslanika, čime krši više odredbi Ustava.

- Shodno položaju nadstranačakog autoriteta, Ustav je stavio predsedniku Republike u nadležnost i radnju raspisivanja parlamentarnih izbora. Sam predsednik Republike na parlamentarnim izborima ne može da učestvuje, osim da kao običan građanin glasa, a ni to ne bi trebalo - naveo je Pavlović.

Prema njegovim rečima, Vučić bi kao šef države trebalo da sledi primer engleske kraljice, koja kao šef države uopšte ne koristi svoje aktivno biračko pravo – da kao običan građanin ubaci listić u kutiju.

- Predsednik Republike Srbije od raspisivanja izbora do završetka izbornog procesa može da bude samo nemi posmatrač - tvrdi Pavlović.

Dakle, ludilo je uzelo maha.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srbija

pre 3 godine

Gde su ove pametne glave bile kada je Tadic u predizbornoj kampanji koristio vojni helikopter, vojne dzipove sa koje skidali vojne tablice i postavljali civilne. To je bilo samo njemu dozvoljeno. Zato sada umesto da sedi u Skupstinsku klupu, on sedi na stepenice Narodne skupstine. To ceka i ove tajkune koji dele lekciju demokratije. Gde jos toga ima da dokazani lopovi dele lekcije. Dobar slogan imaju "dosta je bilo" , bice kako narod kaze,a ne Bosko,Djilas,Solak, Jeremic, Borko,Sergej i slicni njima.

mikabg

pre 3 godine

"Gospodo" Đilas, Šolak i prof M. Pavlović postavljam vam samo jedno pitanje: U vreme Vlade DS i njenih partnera profesori Pravnog fakulteta su uhvaćeni i optuženi za razne kriminalne radnje. Taj slučaj je do danas ostao nerazjašnjen do kraja. O kakvim vi onda pravnim pravilima i propisima govorite, kada ste još uvek pod nekom vrstom istrage i suđenja?! Posebno vi prof Pavloviću?

Vla

pre 2 godine

Kako da ga zatvore kad su sudije postavili upravo oni, a znaju da su istim prodavali diplome

Vladan

pre 3 godine

Bolesni maulouman bolesni nacisticki ludak nezna vise od muke sta da radi . Vidi da i oni koji su pod navodnicima bio za njega i oni ga polako napustaju jer vide o cemu se radi Sve ovo navedwno se podrazumeva za onoga sto ni ime nemogu da izgovorim Djilas

surovi

pre 3 godine

Poštovani profesore Pavloviću, Vi kao profesor prava treba da znate i dužni ste da primenjujete "Istambulsku Konvenciju" koja predstavlja sveobuhvatni okvir mera kojima su kažnjivi određeni oblici nasilja. Ovu konvenciju je Srbija potpisala aprila 2012. godine, oktobra 2013. je ratifikovala a na snazi je od 1. avgusta 2014. godine. U toj konvenciji pod tačkom 2. stoji da je jedan od oblika nasilja nad drugim osobama PROGANJANJE !!! Time se stiče pravo da se od ovakvog vida nasilja zaštiti poštovani gos. Vučić, kao i cela njegova familija, jer su poslednjih godina izloženi najbeskrupuloznijem PROGANJANJU !!!

ponosanS

pre 3 godine

Prema njegovim rečima, Vučić bi kao šef države trebalo da sledi primer engleske kraljice, koja kao šef države uopšte ne koristi svoje aktivno biračko pravo – da kao običan građanin ubaci listić u kutiju. - Ne mogu da verujem. Gospoda u zelji da ponize i iskljuce Vucica, stavljaju ga u red sa engleskom kraljicom. Cak ni najvece pristalice Vucica ne bi umele da mu u svom dodvoravanju udele ovako velik kompliment. Kraljica je simbolicno vladar 50 i nesto zemalja komonvelta dok je Vucic predsednik jedne male Srbije. Bice da su Vuciceve sposobnosti mnogo vece nego sto su politicari Srbije spremni da priznaju kad mu najveci neprijatelji i oni koji su urnisali drzavu dodeljuju takav kompliment. Predsednik da po uzoru na englesku kraljicu, e steta sto nije Srbija kraljevina pa bi mozda kralj i mogao tako. Ljudi moji, jeli ikom palo na pamet da ove opozicionare koji cak nisu ni parlamentarne stranke, testira na kovid19 ili da nisu nedao Bog zakacili neku bolest od komaraca i krpelja. Uvek su u nekoj setnji a sezona krpelja i komaraca je u jeku.

nemanjic

pre 3 godine

Djilas je nervno oboleo. Lecite ga na vreme.

Vid

pre 3 godine

Ovaj profesor PRAVNOG fakulteta u Kragujevcu izjednači Vučića i Englesku kraljicu. Da je nastavio proglasio bi Srbiju Kraljevinom a Vučića kraljem Ako bi mene pitao o ovm proglašenju Srbije i Vučića podržao bih ga.

Rade R

pre 2 godine

Da nije ovo onaj što je prodavao diplome? Njemu bi bilo bolje da i pre formalnog raspisivanja izbora ućuti! Sigurno bi bio pametniji kad ćuti! ŽIVEO PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ!

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija