• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs

09.05.2020

10:36

DAČIĆ O DIVLJANJU BOŠKA OBRADOVIĆA: Zanimljivo je što niko iz Đilasovog bloka nije osudio nasilje, OČIGLEDNO JE DA PODRŽAVAJU OVAJ FAŠIZAM! (VIDEO)

Politika

DAČIĆ O DIVLJANJU BOŠKA OBRADOVIĆA: Zanimljivo je što niko iz Đilasovog bloka nije osudio nasilje, OČIGLEDNO JE DA PODRŽAVAJU OVAJ FAŠIZAM! (VIDEO)

Podeli vest

Nasiljem koje je demonstrirano ispred Skupštine Srbije zapravo je predstavljena ponuda građanima i politički program tog dela opozicije, ocenjuje ministar Ivica Dačić

- Ne mogu da verujem da, u situaciji kada su i dalje na snazi mere sprečavanja širenja zaraze i kada ljudi i dalje umiru, neko organizuje demonstracije, proteste i skupove - kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komentarišući incidente prethodnih dana i dodajući da su, povrh svega, skupovi obeleženi nasiljem. Kaže i da se gotovo nikad nije desilo da poslanik bude napadnut od strane grupe ljudi.

(VIDEO) NOVI FAŠISTIČKI SKANDAL BOŠKA OBRADOVIĆA! Na ulazu u Skupštinu Srbije fizički napao poslanike i ministre - RISTIČEVIĆU POCEPALI SAKO, LONČARU BLOKIRALI ULAZ!

Kaže da je očigledno da deo opozicije na ovaj način predstavlja svoju ponudu građanima Srbije. 

- Ne znam hoće li nastupati na izborima, a mi imamo ogromnu želju da se pojave. Oni beže od izbora misleći da će nasiljem lakše do vlasti, ali treba da znaju da ih se niko ne boji i da je na nasilje lako odgovoriti. Ipak, to bi podrazumevalo sukobe, prihvatanje provokacija, uvlačenje velikog broja ljudi, zato je i predsednik više puta rekao da će se učiniti sve da se sukob izbegne - kaže ministar za Pink. 

Foto: Tanjug/Marija Petrović

Dačić podseća da Obradović nije priveden jer ima imunitet, a kaže i da je pitanje da li je hapšenje upravo ono što su i želeli da postignu. Kaže da nije čuo puno osuda od strane dela opozicije, pre svega od onih koji stoje "iza i ispred njega, dok mu neki čak otvoreno aplaudiraju".

- Đilas ništa nije rekao da se ogradi, Tadić ćuti, Trifunović je maksimalno podržao ovo ponašanje. S druge strane, nasilje su osudili Gordana Čomić, Zoran Živković, Nenad Čanak... Dakle, nije ga osudio onaj deo političke scene na čijem je čelu Đilas - kaže ministar. 

OVO SMO MOGLI DA VIDIMO SAMO U NACISTIČKOJ NEMAČKOJ I U USTAŠKOJ NDH! Vučić: Fašističko divljanje SZS, svi građani treba da ga osude! (VIDEO)

Kada je reč o "Listi za bojkot", kaže da je svašta video i čuo, ali da ovo nije nikada i da mu apsolutno ništa nije jasno. 

- Govorili su o bojkotu izbora, a sada imaju listu... Ništa mi nije jasno... Ono što je važno, dakle, treba stvoriti atmosferu u društvu koja će biti oslobođena nasilja. Danas je Dan pobede nad fašizmom, ali mislim da će i 21. jun biti važan kao dan pobede nad fašizmom - rekao je Dačić za Pink.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija