• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.05.2020

08:20

POSLANICI NASTAVLJAJU RASPRAVU! Skupština o amandmanima na izmene izbornog zakona

Politika

POSLANICI NASTAVLJAJU RASPRAVU! Skupština o amandmanima na izmene izbornog zakona

Podeli vest

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas rad raspravom o amandmanima na izmene i dopune Zakona o izboru narodnih poslanika i izmene Zakona o lokalnim izborima.



Kako je saopšteno, ta dva predloga zakona se odnose na očuvanje zdravlja od zarazne bolesti Kovid 19 u izbornom procesu, s obzirom da i dalje postoje preporuke o poštovanju određenih pravila ponašanja, koje se pre svega odnose na fizičko distanicranje.

S obzirom da nisu sve stranke koje žele da učestvuju na izborima predale liste, one će nastaviti proces prikupljanja potpisa, a osim javnih beležnika, potpise birača će overavati i opštinske i gradske uprave.

Za izbor narodnih poslanika potrebno je 10.000 potpisa, a rokovi za predaju lista na oba nivoa su 15 dana pre održavanja izbora.

Osnovni sudovi i dalje mogu da overavaju potpise birača, ali samo u opštinama i gradovima u kojima nema javnih beležnika.

Drugi razlog predloga izmena i dopuna Zakona o izboru narodnih poslanika jeste "politički dogovor" koji je postignut na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predstavnik svih lista koje su zainteresovane da učestvuju na izborima 21. juna.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija