• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.05.2020

11:56

POPOVIĆ: Povampireno ustaštvo u Zagrebu i Podgorici - SRPSKI NAROD NA UDARU!

Politika

POPOVIĆ: Povampireno ustaštvo u Zagrebu i Podgorici - SRPSKI NAROD NA UDARU!

Podeli vest

Održavanje blajburške mise u Sarajevu uz direktan prenos na Hrvatskoj radio televiziji i podršku šefa diplomatije Hrvatske Gordana Grlića Radmana pokazuje da je ustaštvo potpuno legalizovano u državnim institucijama Republike Hrvatske i da se nad srpskim narodom ponovo nadvila pretnja od genocidnih tendencija naslednika Ante Pavelića koji su danas aktivniji nego ikad, izjavio je ministar za inovacije i lider Srpske narodne partije Nenad Popović



- Agresivno povampirenje ustaštva u godini kada ceo svet slavi jubilej 75 godina od Velike pobede u Drugom svetskom ratu nije slučajno. Podrška ministra spoljnih poslova Hrvatske blajburškim kvislinzima, emitovanje spota ustaške ikone Marka Perkovića Tompsona na državnoj televiziji Crne Gore, štampanje poštanske markice sa mapom NDH u Severnoj Makedoniji, kao i pohvala čistoće i pravilne upotrebe hrvatskog jezika u periodu NDH na času prikazanom na Radio televiziji Vojvodine, pokazuje da sve ustaše ipak nisu poražene u Drugom svetskom ratu - rekao je Popović.

Republika Hrvatska, najmlađa članica EU, ističe Popović, jedini je saveznik Hitlerove Nemačke koja nikada nije denacifikovana i kažnjena za zverstva počinjena tokom Drugog svetskog rata. Upravo u tome leži razlog zašto se današnje ustaše osećaju ohrabrene da slobodno promovišu svoje stavove i legitimizuju genocidnu ideologiju koja je dovela do stradanja milion Srba i Jevreja u NDH u Drugom svetskom ratu.

- Nažalost, danas svedočimo pokretanju novog talasa ustaštva u regionu u kojem zvanični Zagreb nije usamljen. Tome se otvoreno pridružio i režim u Podgorici koji sprovodi iste metode kao genocidna NDH pokušavajući da silom i represijom nad srpskim narodom i srpskom crkvom zatre svaki trag o postojanju Srba na tim prostorima - kazao je lider SNP.

Popović poručuje da Srbija više nikada neće bespomoćno posmatrati događaje koji prete da ugroze bezbednost srpskog naroda u okruženju, već će biti spremna da, uz pomoć svojih osvedočenih saveznika, stane u zaštitu svog naroda i obezbedi njegov miran opstanak na prostorima gde se vekovima govori srpskim jezikom i moli u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. 

- Nikome nećemo dozvoliti da silom zatire srpski identitet i otima srpske svetinje - zaključio je Popović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
xy

pre 3 godine

Trebao bi da sve to pogledas,ali otvorenih ociju popovicu.Cetnici su ti koji su digli glave na sve strane,sto ti ne vidis naravno,ali sve ce vam se obiti o glavu jednoga dana.Nikada nisam procitao da osudjujute npr pevanje citnickih pesama po Srbiji,a gle cuda vidite i cujete sta se peva po Hrvatskoj.Nazivas hrvate "ustasama,albance siptarima"a sebe ne vidite kao CETNIKE!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija