• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.05.2020

22:55

AMFILOHIJE ME JE KRSTIO, A ONDA JE USLEDIO ŠOK NA ĐINĐIĆEVOJ SAHRANI! Čeda Jovanović otkrio nepoznate detalje!

Politika

AMFILOHIJE ME JE KRSTIO, A ONDA JE USLEDIO ŠOK NA ĐINĐIĆEVOJ SAHRANI! Čeda Jovanović otkrio nepoznate detalje!

Podeli vest

Lider LDP Čedomir Jovanović gostovao je u emisiji "Ćirilica" autora i voditelja Milomira Marića i tom prilikom komentarisao detalje sahrane ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića i opelo koje je tom prilikom držao mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović

- Drugi put me je Amfilohije krstio. Kao beba sam kršten u selu moje majke, a onda... Poginuo mi je najbliži prijatelj. Kako se to desilo, kako je to surovo, na drugi rođendan svoje ćerkice. Govorio sam na njegovoj sahrani. Tad sam razgovao sa Amfilohijem. Rekao sam tu Boga nema, a on mi je rakao ti to ne možeš da razumeš. On me je krstio pred svim tim ljudima. Ja i danas ne mogu sve to da razumem - rekao je Jovanović.

Potom je objasnio šta se dešavalo prilikom sahrane ubijenog premijera Zorana Đinđića na kojoj je mitropolit Amfilohije držao govor.

- Nije on pozvan da održi opelo Zoranu Đinđiću. Održan je taj sastanak tog odbora, u kome ja nisam bio, da bi trebalo da se održi opelo. Patrijarh Pavle je bio u godinama, nije mogao to da održi, pojavio se Amfilohije. Izgovorio je svašta neumesno. Niko mu posle toga nije ništa ni rekao. Nisam mogao da verujem. Posle toga, trudio sam se da ga ne vidim - naglasio je Jovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 3 godine

Pita MARIĆ TARZANOVOG ČITU DA LI ZNA KADA JE VIDOVDAN A ON KAŽE NA VASULJICU.

Happy Marić

pre 3 godine

Ma dobar je Čeda Draganče. Vidiš. Trebalo ti je 9 godina da skapiraš. A jeo si govna za njega. Pokaj se.

Vlado

pre 3 godine

Patrijarh Pavle je bio oličenje pravog sveštenog lica, koga je krasila skromnost i dobrota, dok Amfilohije, gde god da se pojavi seje mržnju, raskol i netrpeljivost.

Eee Čedo

pre 3 godine

"... Izgovorio je svašta neumesno. Niko mu posle toga nije ništa ni rekao. Nisam mogao da verujem. Posle toga, trudio sam se da ga ne vidim - naglasio je Jovanović...". Prvo: Sta je to Mitropolit "neumesno rekao"? Navedi, posto se tako dobro secas detalja. Drugo: Nisi mogao da verujes, a dobro znas da je istina to, a i sta je cela istina. Trece: Nisi se ti trudio da ga ne vidis, nego si bezao od njega, bilo te sram, onoliko malo, koliko ga imas i ako ga uopste imas. Plasio si se da te samo njegov pogled, ne ubije. Eee Cedo, Cedo. Nego, budi iskren, ispricaj od kuda ti u politici, kako si "upao", na koju foru. Koje si sve skole pohadjao i koje si, kako i sa kojim uspehom zavrsavao. Da ja ne detaljisem. Hajde, budi transparentan, posto si taj izraz, kada se pojavio, mnogo voleo da koristis. Idemo. Vamos.

Xxx

pre 3 godine

Zamislite,da vam je prvi posao u životu.potpredsednik vlade.

mihailo

pre 3 godine

Dva puta kršten. Krštenje je jedna od svetih tajni koja se nemože ponoviti. Da ga je mitropolit drugi put krstio i tako se ogrešio o svetu tajnu je van pameti... Opelo. U delu opela postoji obavezni deo koji se zove "propoved" kad sveštenik kaže par reči o pokojniku. Propoved je deo bogosluženja i nema veze sa govorima ožaloščenih nad odrom pokojnika. To se nemože i nesme mešati...

MIROSLAV

pre 3 godine

JA NERAZUMIJEM , VOLIO BIH DA MI NEKO OBJASNI , ZASTO SE DAJE TOLIKO MEDIJSKOG PROSTORA " POCASNOM GRADJANINU SARAJEVA " !!!!!!!!

nemanjic

pre 3 godine

Ceda, naivko, srce moje. Djindjic je bio ateista, i to je javno govorio, a oni mu na sahrani napravili cirkus, sa opelom i Amfilohijem Sramota!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija