• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.05.2020

08:54

CRNA GORA NE MOŽE DA PONIŽAVA SPC! Vulin: Ðukanović radi ono što su nekada ustaše

Politika

CRNA GORA NE MOŽE DA PONIŽAVA SPC! Vulin: Ðukanović radi ono što su nekada ustaše

Podeli vest

Vlasti u Crnoj Gori trebalo bi da se plaše Velike Albanije, a ne Srbije i ovo što radi predsednik Milo Ðukanović je nešto što smo gledali za vreme ustaša, ocenio je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.


"Srbija nema ni centimetar teritorijalnih pretenzija, a Velika Albanija će se stvarati na delu Crne Gore, ne u Bosni, stvaraće se u Crnoj Gori kao što je već crnogorska vlada talac partija koje zagovaraju veliku Albaniju i sprovode Veliku Albaniju," naglasio je Vulin.


On je dodao i da je "to što radi Milo Ðukanović stvarajući takozvani domovinski identitet Crne Gore nešto što smo gledali za vreme ustaša, ali nismo mogli da očekujemo da će se desiti sada u ovom našem vremenu".

Upitan da prokomentariše najnovija dešavanja u Crnoj Gori, Vulin je, gostujući na lokalnoj televiziji u Vrbasu, rekao da nije verovao da će neko posle Sekule Drljevića ikada više govoriti o domovinskom identitetu Crne Gore.

On smatra da sva dešavanja koja destabilizuju Crnu Goru, destabilizuju i nas i nama prave problem.

"Ja to ne želim. To izaziva ozbiljnu nestabilnost mi smo mali region, ne dešava se to u Mongoliji," poručio je Vulin.

Foto: www.mod.gov.rs

Vulin je naglasio i da ugrožavanje položaja i prava Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori je ugrožavanje položaja i prava Srpske pravoslavne crkve bilo gde.

On smatra i da se ne meša u odluku Crne Gore da bude samostalna, da uđe u NATO, ali ne smatra da je mesanje u unutrašnje odnose kada kaže "ostavite pripadnike mog naroda da veruju kako misle da treba da veruju - ništa vam nisu uradili".

Predsednik PS istakao je i da je ponosan na Srbiju u kojoj ima mesta za sve koji je poštuju.

"Beskrajno sam ponosan što u Srbiji ima mesta i za Srbe iz Crne Gore i za Crnogorce i za sve one koji Srbiju doživljavaju kao svoju," rekao je Vulin i dodao da Crna Gora ne može da ponižava SPC i da očekuje da je u dobrim odnosima sa Srbijom.

Vulin je naglasio i da nama CG nije neprijatelj, ali da se nada da će Srbi moći da ostvare svoja elementarna prava u Crnog Gori, pravo na jezik, pravo na pismo, na religiju, možda i da se zaposle, da imaju priliku da budu Srbi iako žive u Crnoj Gori.

Foto: mod.gov.rs

On je još kazao da je Ðukanović nekada bio ljuti Srbin za koga je Milošević uvek bio "mek" kada je reč o isticanju srpstva, a da sada, isti taj Ðukanović ne želi čak ni da obeleži stradanje dece na kamenom mostu u Murinu, te da je potpuno neshvatljivo i to što se pušta Tompson na nacionalnom servisu i da to ne radi čak ni Hrvatska.

Na pitanje da li očekuje eskalacije u regionu koje bi se mogle odraziti i na Srbiju, Vulin je kazao da je samo jaka Srbija garant mira u regionu.

"Predsednik Vučić je jedini predsednik koji je potpuno samostalan, koji samostalno odlučuje i koji iskreno veruje u politiku mira. Srbija, kao najveća i najmoćnija i njen predsednik koji je bez svake sumnje najuticajniji političar na Balkanu će učiniti sve da bude mira", smatra Vulin, saopštio je PS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija