• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.05.2020

11:55

PALMA: Svih hiljadu zaposlenih iz Opšte bolnice i Doma zdravlja u Jagodini će 5 dana besplatno ići u Paraliju!

Politika

PALMA: Svih hiljadu zaposlenih iz Opšte bolnice i Doma zdravlja u Jagodini će 5 dana besplatno ići u Paraliju!

Podeli vest

Krizni štab grada Jagodine jednoglasno je na današnjoj sednici usvojio Izveštaj o merama preduzetim na suzbijanju virusa KOVID – 19. Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma zahvalio se svima koji su doprineli suzbijanju korona virusa, građanima, policiji, vojsci, zaposlenima u Javnom komunalnom preduzeću "Standard", volonterima, zaposlenima u lokalnoj samoupravi gde je jedna trećina celo vreme radila, a posebno lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima i kompletnom osoblju Opšte bolnice i Doma zdravlja u Jagodini

 

- Ovog leta, od 28 avgusta, 600 lekara, medicinskih sestara i tehničara i ostalog osoblja Opšte bolnice i Doma zdravlja u Jagodini ići će 5 dana besplatno na more u Paraliju u Grčku, u organizaciji grada Jagodine, a o trošku donatora. Pošto ima ukupno hiljadu zaposlenih u ove dve ustanove, a ova letnja sezona nešto kasnije počinje, ostalih 400 će ići takođe 5 dana besplatno u Paraliju sledeće godine. I na taj način će se grad Jagodina zahvaliti svim zaposlenima u Opštoj bolnici i Domu zdravlja u Jagodini, koji su se pokazali kao jedni od najboljih u Srbiji - rekao je Palma i dodao:

- Opšta bolnica i Dom zdravlja u Jagodini prihvatili su pacijente sa nekoliko odelenja iz Ćuprije i Paraćina koja su tamo bila zatvorena zbog korone. To uključuje i trudnice koje su dolazile u Jagodinu da se porađaju - izjavio je na današnjoj sednici Gradskog kriznog štaba u Jagodini, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

- Moram da istaknem i da mere koje je sprovela Vlada Srbije o dodeli po 30 hiljada dinara za tri meseca po zaposlenom radniku u malim i srednjim privatnim preduzećima je veoma važna, jer da nije toga bilo najmanje 30 posto radnika bi u tom sektoru ostalo bez posla - ocenio je Marković.

Smeta mi priča o drugom i trećem talasu

- Ono što meni lično smeta je što se i dalje stvara psihološki problem građanima putem nekih medija, gde i dalje kad gledaš, samo očekuješ drugi, pa i treći talas korone. I to me strašno nervira i smeta mi. Moja preporuka građanima je gledajte sportske i zabavne programe, a čim vidite tri lekara u studiju promenite kanal - rekao je Marković.

- Nadam se da smo ispratili koronu iz Jagodine. Borili smo se lavovski svi zajedno. Svakom čoveku koji je tražio pomoć pomogli smo. Želim da istaknem i da je zelena pijaca u Jagodini celo vreme radila, jer je Republički krizni štab ostavio lokalnim samoupravama da odluče o tome. Time smo pomogli našim poljoprivrednim proizvođačima, čiji su proizvodi stigli iz plastenika, a nemaju hladnjače i kupcima i to ne samo iz Jagodine već iz cele centralne Srbije, koji su svakodnevno dolazali na zelenu pijacu u Jagodini. Veliko hvala građanima Jagodine koji su poštovali sve mere Kriznog štaba Republike Srbije i nisu izlazili na ulice tokom vanrednog stanja, osim onih koji su bili na radnim zadacima.

Direktor Doma zdravlja u Jagodini, dr Darko Miletić, je rekao da je ukupno od početka epidemije na teritoriji grada Jagodine bilo zaraženo koronavirusom 122 građana, od toga 4 lekara i 5 medicinskih sestara i tehničara. Miletić se zahvalio lokalnoj samoupravi, koja je, kako je rekao, non stop bila uz svoje zdravstvene radnike.

Foto: informer.rs

Pomoćnica gradonačelnika Jagodine Marija Jovanović je rekla da je od prvog dana uvođenja vanrednog stanja, Krizni štab grada Jagodine uveo kol centar sa pet telefonskih linija koji je radio non stop. Jovanović je rekla da se od prvog dana na poziv grada Jagodine javilo preko 70 volontera koji su non stop bili na usluzi građanima.

- Ukupno je tokom vanrednog stanja podeljeno više od 7.000 prehrambenih, higijenskih i uskršnjih paketa u 4200 porodica u svim selima i gradu Jagodini. Pored toga grad Jagodina je prilikom svake kupovine od strane penzionera obezedio taksiste da ih besplatno prevoze do kuća i stanova - rekla je Jovanović.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba grada Jagodine govorio je i pomoćnik direktora Opšte bolnice u Jagodini, dr Vladimir Nedeljković koji je i sam preležao korionu.

- Nakon jednog sastanka u Ćupriji osetio sam sve simptome korone. Nakon toga test je pokazao da smo pozitivna ja i moja mlađa ćerka, a supruga i starija ćerka su bile negativne. Proveo sam 15 dana na bolničkom lečenju u Kliničko bolničkom centru „Zvezdara“ u Beogradu, a nakon toga 10 dana u „Merkuru“ u Vrnjačkoj Banji i onda u kućnoj izolaciji. Sve čestitke za moje kolege u Srbiji - rekao je dr Nedeljković.

Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović zahvalio se svim građanima Jagodine na pokazanoj disciplini tokom vanrednog stanja


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija