• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.05.2020

17:40

VAŽAN RAZGOVOR O IZBORIMA! Stefanović sa Fajonovom i Bilčikom: Svi domaći i međunarodni posmatrači dobrodošli da prate izborni proces!

Politika

VAŽAN RAZGOVOR O IZBORIMA! Stefanović sa Fajonovom i Bilčikom: Svi domaći i međunarodni posmatrači dobrodošli da prate izborni proces!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predsedavajućom Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Tanjom Fajon i izvestiocem EP Vladimirom Bilčikom o predstojećim izborima u Republici Srbiji

Razgovoru, koji je održan putem video linka, prisustvovao je i šef Delegacije EU Sem Fabrici, a Stefanović je upoznao sve učesnike o merama koje Vlada Republike Srbije preduzima i koje će preduzeti, kako bi izbori protekli u najboljem mogućem redu, saopštio je MUP.

Ministar je kazao da su svi domaći i međunarodni posmatrači dobrodošli da prate izborni proces u Srbiji, koji je, kako je naglasio, prethodnih meseci dodatno unapređen izmenom zakonske regulative.

On je pozvao predstavnike ODIHR-a da upute punu misiju koja će pratiti izborni proces, za šta će im Srbija, kako je dodao, omogućiti sve neophodne uslove za rad.

ĐILAS NAM PRIČA O ZADUŽIVANJU, A OSTAVIO BEOGRAĐANE U MINUSU 1,2 MILIJARDE EVRA! Mali: Tajkun misli da je Srbija u rangu Džibutija, Malavija i Burkine Faso!

 



Stefanović je upoznao sagovornike i s merama koje će biti preduzete tokom izbornog procesa, kao i na sam dan izbora, kako bi se očuvalo zdravlje građana, a ujedno omogućilo da oni nesmetano ostvare svoja zakonska prava i glasaju.

Istakao je da su političke partije, koje su do sada predale izborne liste, već započele svoje predizborne aktivnosti i da sve opcije koje učestvuju u izbornom procesu imaju prostora na javnom servisu.

Fajon je istakla da je važno da izborni proces ne ugrozi zdravlje ljudi, kao i da se u medijima obezbedi prostor za sve političke aktere i omogući rad međunarodnih i domaćih posmatrača.

Bilčik je, kako je saopšteno iz MUP-a, rekao je da je Srbija dosta toga uradila na unapređenju izbornog procesa, kao i da se sada očekuje implementacija izmenjene regulative.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija