• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.05.2020

23:05

RIK PROGLASIO IZBORNU LISTU SDA Sulejmana Ugljanina kao manjinsku

Politika

RIK PROGLASIO IZBORNU LISTU SDA Sulejmana Ugljanina kao manjinsku

Podeli vest

Republička izborna komisija (RIK) večeras je proglasila izbornu listu Stranka demokraske akcije Sandžaka SDA Dr Sulejman Ugljanin za učešće na izborima za narodne poslanike 21. juna, a koja će se, kako navodi, boriti za poboljšanje položaja bošnjačke nacionalne manjine

Sednicom je predsedavao predsednik RIK Vladimir Dimitrijević koji je rekao da će u Srbiji biti 8.253 biračka mesta.

Članovi RIK usvojili su predlog da SDA ima položaj stranke nacionalne manjine.

Član RIK-a Branislava Čolović je predložila je da se SDA da dodatni rok da predlog podnese u skladu sa Zakonom o upotrebi sluzbenog jezika, jer je napisano na latinici ibošnjačkom, što nisu prihvatili ostali članovi RIK.

RIK je doneo odluku po kojoj SDA do 15. juna predloži sastav za prošireni sastav RIK.

RIK će večeras raspravljati i nekoliko važnih tačaka, poput donošenja rešenja o određivanju biračkih mesta za glasanje na izborima za narodne poslanike ukupan broj birackih mesta - ukupno 8.253.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Suljo, "bošnjaci"? Pa to su Srbi poturice, to i ti znaš, kakva nacionalna manjina u u Srbiji? Ali dobro, možda bi se i ja stideo mojih predaka da su primili islam. Nisu, pa se ne stidim! Stvarno mislim da to ipak nije toliko strašno pa da ne možete da se vratite i budete ono što su bili vaši preci, Pravoslavni Srbi. Pa niste vi došli sa Marsa pa da ne znate sve ovo. Ne laži te obične ljude, tebi je stalo do forelje, i ništa više.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija