• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.05.2020

19:17

PARADOKS! ŽALE SE EVROPI NA ZAKONE KOJE SU SAMI IZGLASALI! Brnabić zakucala đilasovce: ŽALITE SE NA USLOVE KOJE STE SAMI BIRALI!

Politika

PARADOKS! ŽALE SE EVROPI NA ZAKONE KOJE SU SAMI IZGLASALI! Brnabić zakucala đilasovce: ŽALITE SE NA USLOVE KOJE STE SAMI BIRALI!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da ona ne vodi funkcionersku kampanju, već da uvek radi svoj posao, dodajući da su oni koji danas prigovaraju predstavnicima vlasti da vode funkcionersku kampanju, to i sami činili kada su bili na vlasti i da su upravno oni ti koji su doneli izborne zakone na koje danas imaju primedbe

 

- Ako neko govori da je neko sve vreme u kampanji, kao što govore za Aleksandra Vučića i SNS, logički, ako ste uvek u kampanji, onda nikad niste u kampanji. Nemoguće je da je neko uvek u kampanji, to onda znači da radi svoj posao - rekla je Brnabić u emisiji Fokus TV B92.

Ona je ponovila da je predsednik Vučić tokom kovid krize obilazio žarišta, što je, kaže, njegov posao i izraz solidarnsoti sa građanima, te dodala da bi ga kritikovali i da nije išao nigde, jer bi mu tada prigovarali da ga “nigde nema” u vreme krize.


- Najbolje je da radite ono što je u interesu građana. To radi predsednik, radim ja, ceo tim. I da se ne obazirete na stalne upadice sa strane ili optužbe ili bacanje malog blata, već da se borite, a građani će odlučiti da li ste radili svoj posao. Ne vodimo kampanju radimo posao i moje gostovanje ovde nije kampanja - rekla je Brnabić.

Dodala je da u kampanji ne učestvuje kao premijerka, već kao Ana Brnabić, kao članica da podrži SNS i njenu listu, ali da to radi posle radnog vremena, vikendom i da troškove toga pokriva sama.

- Ti koji nas danas optužuju za fukncionerske kampanje su svi do jednog bili na vlasti i vodili funkcionerske kampanje, i za to je bilo u redu. Svi koji se danas žale na uslove, žale se i EP, a verujem da nijednom u pismo evroparlamentarcima nisu pomenuli – ‘da, ja sam bio taj koji je te zakone izglasavao”. Zakoni su isti kao 2012. godine, ali sada im ne odgovoravaju - rekla je Brnabić.

Foto: Informer

Evropski parlament



Na pitanje u vezi sa izveštajem REM-a, u kojem se navodi da je SzS dobio najviše prostora, a što su “pojedini analitičari nazvali propagandni izveštaj”, Brnabić kaže da kad god neko čuje nešto što mu se ne sviđa, onda je to propaganda.

- Moraju da se obrate REM-u, da im objasni. Meni se uzveštaj čini potpuno jasan i nedvosmislen. To što se nekome ne sviđa rezultat ili ne odgovara istini koju oni žele da prikažu, tim gore po istinu - rekla je Brnabić.

To, dodaje, potvrđuje tezu da u Srbiji postoji sloboda medija i pluralizam, te da svako može da kaže šta misli, da kritikuje vlast i vladu, i da je ovo u potpunosti slobodno društvo.

Na primedbe o spuštanju cenzusa, Brnabić kaže da se prvo govorilo da veći cenzus znači nedovoljnu zastupljenost, a kada se cenzus spusti, onda se kritikuje i taj potez, te da je to dokaz da šta god da se uradi, neko će reći da je trebalo suprotno.

VOLELA BIH DA EU GLASNIJE, EFIKASNIJE I JASNIJE REAGUJE! Brnabić: Oni su takvi kakvi jesu, a što se tiče Crne Gore...

 



Dodala je da smanjenje cenzusa ide na ruku opozicionim i manjim strankama i potpuno je na štetu najveće SNS, ali će povećati reprezentativnost u parlamentu, ali i navela da će u takvim uslovima biti izazov napraviti većinu, pored više stranaka u skupštini.

Brnabić je navela da je dijalog predsednika sa strankama koje su najavile učešće na izborima rezultiralo još jednom važnom stvari, da potpise ne overava samo notar već i opština.

- Sve je to dobro za ostale liste, ali je na uštrb SNS, ali će sve to omogućiti i jaču demokratiju u Srbiji, i nadam se da će naredni saziv obezbediti jos veću reprezentativnost pogleda, uverenja i stavova građana Srbije - rekla je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BOŠKO I OSTALI OSUMNJIČENI ODBILI DA ODGOVARAJU NA KONKRETNA PITANJA, sledi saslušanje oštećenih!
Politika

BOŠKO I OSTALI OSUMNJIČENI ODBILI DA ODGOVARAJU NA KONKRETNA PITANJA, sledi saslušanje oštećenih!

Sva četvorica pokreta Dveri, na čelu sa njihovim liderom Boškom Obradovićem, negirala su krivicu za nasilničko ponašanje početkom maja ispred Skupštine Srbije, kada je došlo do verbalnog i fizičkog obračuna sa poslanikom SNS Marjanom Rističevićem. Takođe, sva četvorica su odbila da odgovaraju na konkretna pitanja tužioca, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo, nakon završenog saslušanja četvorice članova Dveri

28.05.2020

14:22

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija