• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.05.2020

19:59

PAUNOVIĆ uručeno priznanje za podršku i promociju rodne ravnopravnosti

Politika

PAUNOVIĆ uručeno priznanje za podršku i promociju rodne ravnopravnosti

Podeli vest

Direktorka Кancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović istakla je danas da rodna ravnopravnost nije samo žensko pitanje, već pitanje kompletnog razvoja jednog društva, vrednosti na kojima to društvo počiva, ali i pitanje vrednosti koje kao građani i građanke ove zemlje baštinimo

Paunović je na sastanku sa predstavnicima Saveta za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti Grada Novog Pazara rekla da je Vlada Srbije, upravo iz tih razloga, posvećena pitanju rodne ravnopravnosti.

U ovom poslu imamo značajnu podršku Narodne skupštine, kroz žensku parlamentarnu
mrežu, brojnih domaćih i međunarodnih partnera, kao i podršku jedne od najvažnijih, ako ne
i najznačajnije karike, lokalne samouprave. To je mesto gde počinje, i gde se uglavnom rešava

većina ključnih potreba žena i porodice, navela je Paunović.

Paunović je podsetila da je Novi Pazar među 60 gradova koji su potpisali Evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou, i na taj način se svrstava, rame uz rame, sa evropskim gradovima koji će zajedno raditi na unapređenju rodne ravnopravnosti.

Rad Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Novog Pazara i aktivnosti na lokalnom nivou može poslužiti kao primer drugim lokalnim samoupravama i izuzetno sam ponosna na našu saradnju, bitke koje smo zajedno dobile, a za neke pobede ćemo se još boriti, dodaje Paunović.

Cilj za koji se borimo podrazumeva veći broj žena na mestima gde se odlučuje, ne samo na republičkom nivou, već i zastupljenost žena na ključnim mestima u lokalnoj samoupravi, ocenila je Paunović.

Među nama su obrazovane, vredne i hrabre žene koje će se izboriti za svoje mesto ali na taj način i za mesto onih žena čiji glas se još uvek nedovoljno čuje, izjavila je Paunović, i poručila da nastave da se bore hrabro kao i do sada. U ovoj borbi nam je zaista važna podrška i naših kolega, rekla je Paunović.

Senada Leković, odbornica u gradskom parlamentu Novog Pazara istakla je da će Grad i Savet nastaviti aktivnosti ka boljem položaju žena, borbi protiv svih oblika nasilja, i zahvalila se Vladi Srbije i direktorki Кancelarije za ljudska i manjinska prava koja je do sada kroz više različitih aktivnosti podržala Savet za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti, kao i grad Novi Pazar u promociji ali i brojnim aktivnostima koje doprinose da Novi Pazar bude grad jednakih mogućnosti.

Banina Muderizović, predsednica Saveta uručila je direktorki Кancelarije za ljudska i manjinska prava Suzani Paunović posebno priznanje za nesebičnu podršku i promociju koncepta rodne ravnopravnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem! Takođe, iz srpske kuće fudbala saopšteno je

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija