• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2020

07:48

BOJKOT JE PARAVAN ZA LENJIVCE, OZBILJNE STRANKE IZLAZE NA IZBORE I BORE SE! Obradović: Birači cene kad se borite i ne odustajete!

Politika

BOJKOT JE PARAVAN ZA LENJIVCE, OZBILJNE STRANKE IZLAZE NA IZBORE I BORE SE! Obradović: Birači cene kad se borite i ne odustajete!

Podeli vest

Bojkot je paravan za one koji nemaju politički program, nemaju ljude i bezidejni su, pa samim tim kome oni mogu da budu izbor, ocenila je Marija Obradović, potpredsednica Srpske narodne stranke (SNS) odgovarajući na pitanje može li bojkot da utiče na legimitet buduće vlasti.

U intervjuu za "Blic", ona je istakla da iole ozbiljnije stranke izlaze na izbore i bore se.

“To poštujem. Znaju da je teško napraviti rezultat, ali ne odustaju od svojih birača, a na nekim sledećim izborima eto nove šanse za njih. To birači cene, kad se borite. Ljuti bojkotaši su jednostavno lenjivci koji traže izgovor", rekla je Obradovićeva.

Na komentar da je Pokret slobodnih građana ipak prelomio da izađe na izbore, rekla je: “Pa i ćorava koka ubode poneko zrno”.

S druge strane, istakla je, SNS se bori i - očekuje pobedu.

“Trudimo se da naša lista pod brojem 1 ''Za našu decu'' osvoji dovoljan broj glasova, bar 126 poslaničkih mesta u republičkom parlamentu, kako nas ne bi ucenjivale nerealnim zahtevima ostale stranke” rekla je potpredsednicka SNS-a.

Dodala je da je, prema njenom mišljenju, najveći rizik da se glasači SNS opuste verujući u pobedu liste broj 1 sa imenom Aleksandra Vučića i bez njihovog glasa, pa da ne izađu 21. juna.

“Zato je veoma važno da u što većem broju glasamo za listu broj 1+ i omogućimo nastavak investicija, nova radna mesta, nastavak podizanja ekonomije,” ističe Obradovićeva.

Ona je rekla da će kampanja, koja je zasad ograničena na nastupe i različite akcije na terenu, sve uz mere opreza zbog epidemije korona virusa, i zbog birača, ali i zbog stranačkih aktivista, početkom juna biće vidljivija.

Foto: Beta

Najavila je da će, kako se bude bližio dan izbora 21. jun, biti pojačani medijski nastupi republičkih i lokalnih funkcionera, pripremljeni su upečatljivi spotovi o dosadašnjim rezultatima rada i planovima stranke za bolju i napredniju Srbiju.

Iako je, kako kaže, “u kampanji od kraja 2008. godine, jer su neki izbori u toku ili obilazi odbore po Srbiji”, sada ima samo malo gušći raspored, a zbog epidemije korona virusa ova kampanja je nešto drugačija od ostalih.

“Znatno je povećan broj televizijskih gostovanja po celoj Srbiji. Oprezni smo zbog epidemije, izbegavamo skupove, onlajn alatke nam pomažu, posebno kada su mlađi birači u pitanju,” objašnjava Obradovićeva.

“Radujem se i nadam većim skupovima, jer energija koja se oseti pred velikim brojem ljudi koji dele vašu političku ideju i očekuju pobedu jedinstven je osećaj,” ističe Obradovićeva.

Na pitanje “Blica” koliko će SNS izdvojiti novca za kampanju, kaže da je to teško u ovom trenutku reći precizno, jer pomažu i članovi stranke iz sopstvenih priloga, žele da budu deo pobedničke price.

“Svakako ćemo podneti detaljan izveštaj o troškovima u kampanji. Naš izveštaj je uvek bio precizan, na vreme, za razliku od ostalih stranaka. Predsednik Vučić uvek insistira da nam stranačke finansije budu uredne i održive, tako da smo spremni ušli u kampanju,” naglašava Marija Obradović.

Foto: Tanjug

Nakon junskih izbora, kako kaže, radiće iskreno za građane, kao i do sada, i dodaje da je još mnogo posla pred ženama u politici.

“Izborile smo se da budemo vidljivije, a sad treba i naše rezultate da učinimo vidljivijim. Pametne, vredne, sposobne, moderne žene srećem svakodnevno i želim da ih umrežim da zajedno podignemo Srbiju na noge. Žensku energiju među biračima nismo dovoljno aktivirali, a to je vulkan”, rekla je Obradovićeva.

Kada je reč o dešavanjima u Crnoj Gori i Zakonu o slobodi veroispovesti i privođenju vladika smatra da će vreme pokazati koliko smo pametno postupili suzdržavajući se od ishitrenih odluka i napominje da će Srbija uvek naći način da zaštiti interese svog naroda, gde god on živeo.

Odluku crnogorskih vlasti da otvori granice za sedam država, ali ne i za Srbiju ocenjuje kao neodmeren potez, bez razmišljanja o tajmingu i posledicama takve odluke, bar ekonomskim, ako ne ostalim, pođednako važnim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Bojkotuju jer znaju da glasove neće dobitini u bilo kakvoj varijanti! A ovako ostavljaju sebi prostor za priču i posle izbora, slepci, licemeri, lopovi i lažovi! Ali neka, to je njihov obraz. Svi mi dobro znamo šta je ko uradio za ovu našu Srbiju i svako će da dobije po zasluzi!!! E njih plaši ta zasluga, znaju kako su zaslužili, zato "bojkotuju"!!! A taj bojkot isto tako nečastan kao i krađe dok su bili na vlasti. Samo neka oni "bojkotuju".

ĐURIĆ: Napadi na spot SNS-a dokaz bankrotstva opozicije
Politika

ĐURIĆ: Napadi na spot SNS-a dokaz bankrotstva opozicije

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Ðurić ocenio je večeras da "mržnja, neukus i nekultura" u napadima na spot liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu", u kome se govori o boljoj budućnosti Srbije, svedoče o "idejnom, kadrovskom i moralnom bankrotstvu u srpskoj nazovi opoziciji"

30.05.2020

21:53

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija