• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.06.2020

18:30

LAJČAK I GRENEL ZAJEDNO VODE DIJALOG? Pita se i Beograd!

Politika

LAJČAK I GRENEL ZAJEDNO VODE DIJALOG? Pita se i Beograd!

Podeli vest

O direktnom zajedničkom učešću specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i specijalnog izaslanika američkog predsednika Ričarda Grenela odlučiće dogovoreno Beograd i Priština, izjavio je portparol visokog predstavnika EU Peter Stano za prištinski portal Ljajmi

Stano je to rekao u odgovoru na pitanje prištinskog portala da li će Grenel biti pozvan za pregovarački sto sa Lajčakom u nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

- Dijalog Beograda i Prištine vodi EU. Na stranama (Beogradu i Prištini) je da zajedički dogovore o direktnom učešću partnera u pregovorima, koji se vode pod okriljem EU - precizirao je Stano.

Stano je potvrdio da će specijalni izaslanik Brisela doputvati u Beograd i Prištinu, da datum još nije određen te da se čeka uspostavljanje saobraćaja u skladu sa epidemiološkom situacijom.

- Miroslav Lajčak planira da otputuje u region kako bi se lično video sa svojim kolegama, čim budu ukinute zabrane putovanja - rekao je Stano.

Dodao je da su “direktni susreti” najbolji način na koji diplomatija funkcioniše i deo su svakodnevnog rada svakog diplomate i predstavnika EU".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija