• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti.hr

10.06.2020

09:54

NE KUPUJTE NOVE NAOČARE ZA SUNCE ako nemaju ovu oznaku!

Politika

NE KUPUJTE NOVE NAOČARE ZA SUNCE ako nemaju ovu oznaku!

Podeli vest

Skoro tokom cele godine ovaj aksesoar nam je neophodan. Pomažu nam tokom zime kada se sve zabeli, ali i tokom sunčanih dana

Svaka žena ima bar nekoliko komada ovog modnog dodatka, ali važno je i da odaberemo naočare koje će odgovarati našem obliku lica, ali i da nas stakla zaštite. 

Obratite pažnju da na naočarima piše "UV 400" jer to znači da će vaše oči biti zaštićene od zračenja

Za vozače je idealno  graduirano staklo  

Nije retkost da nas tokom vožnje sunce zaslepi, pa ovakva situacija nije ni malo prijatna vozačima. Najbolje je odabrati stakla koja imaju kontinuiran stepen zatamljenja od vrha do donjeg dela naočara. Dakle gornji deo naočara je zatamljeniji jer na taj deo najviše padaju sunčevi zraci. 

 

Važno je da obratite pažnju da naočare imaju UV zaštitu, prilikom kupovine obratite pažnju da na njima piše  oznaka "UV 400" jer to znači da će staklo blokirati štetne zrake.  U zabludi ste ako mislite da procenat zaštite od UV zraka diktira cenu, na višu cenu utiče brend, okvir i manje odsjaja. 

Boja stakla je takođe važna

Često se odlučujemo za različite boje stakla zbog njihove dekorativnosti. Svaka boja ima i svoju "ulogu", siva smanjuje jačinu osvetljenja, zelena stvara dobar kontrast među predmetima, žuta izoštrava boje, ali ih i izobličuje.  Crvena se preporučuje osobama koje se bave vodenim sportovima jer  stvaraju dobre kontraste.  

MORATE IH MENJATI NA... I naočare za sunce imaju rok trajanja!

Odaberite adekvatne naočare za vaš oblik lica 

Osobe koje imaju okruglo lice trebale bi da izbegavaju okrugle okvire, njima najviše odgovaraju naočare kockastog oblika. Srcolikom  obliku najviše odgovaraju pilotske, najbolje je birati one koje imaju izdužen donji deo rama. Ukoliko imate četvrtasti oblik potražite one koje će ublažiti vaše crte lice, najbolje je kupiti okrugle iili ovalne sa tamnim staklima.  Duguljastom najviše odgovaraju  velike četvrtaste i okrugle naočare, ovo će vizuelno skratiti vaše lice. Ovalni oblik je najzahvalniji jer njemu odgovaraju skoro svi oblici ramova. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija