• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.06.2020

14:36

UNOSIO MI SE U LICE I PRETIO DA ĆE ME UHAPSITI! Lončar dao iskaz o napadu Boška Obradovića ispred Skupštine!

Politika

UNOSIO MI SE U LICE I PRETIO DA ĆE ME UHAPSITI! Lončar dao iskaz o napadu Boška Obradovića ispred Skupštine!

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i poslanik Marjan Rističević danas su u Prvom osnovnom tužilaštvu dali iskaz u svojstvu oštećenih u okviru krivičnog postupka koji se vodi protiv lidera "Dveri" Boška Obradovića i još četvorice okrivljenih za nasilničko ponašanje prema njima, ispred Doma Narodne skupštine 8. maja ove godine.


Oni su tokom ispitivanja detaljno opisali događaj ispred Doma Narodne skupštine, navodi se u saopštenju tužilaštva koje je objavljeno na njegovom sajtu.


Lončar je rekao tužilaštvu da je prilikom ulaska u skupštinu video grupu ljudi, među kojima je prepoznao Boška Obradovića koji mu se, kako je naveo, unosio u lice uz pretnje da će ga uhapsiti.

Obradović je, prema svedočenju Lončara, pokušao i da ga povuče za rukav desne ruke, dok su ostali okrivljeni vikali i vređali ga.

Rističević je tužiocu rekao da su se okrivljeni sjurili prema njemu čim su ga primetili na stepeništu Dona Narodne skupštine, uputivši mu niz uvreda, poput: „lopove“, „dubre“.

Foto: Tanjug/Marija Petrović

Tom prilikom je zadobio 5-6 udaraca, od kojih je video da mu je dva udarca u predelu glave zadao Boško Obradović, a ostale druga trojica okrivljenih, navodi se u informaciji tužilaštva.

Dodaje se da je Rističević o telesnim povredama koje je tom zadobio dostavio tužilaštvu povrednu listu, navodeći da se pridružuje krivicnom gonjenu okrivljenih i ističe imovinskopravni zahtev.

Tužilaštvo će u nastavku dokaznog postupka ispitati svedoke, narediti veštačenje povreda i preduzeti sve ostale radnje koje su neophodne radi utvrđivanja činjeničnog stanja i pravne kvalifikacije dela, a potom će doneti konačnu odluku o ovom slučaju.

Foto: printscreen tvin

Krivičnom prijavom pored Obradovića obuhvaćeni su i poslanici M.Ð, D.Ð. i S.M i svi se terete za nasilničko ponašanje jer su, kako se sumnja, povredili Rističevića, nakon čega su grubo vređali i ugrozili sigurnost ministra.

Na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu u Beogradu krajem maja, Obradović i ostali osumnjičeni su negirali nasilje nad Lončarem i Rističevićem, navodeći da nije bilo fizičkog obračuna niti želje za tim, već da je to bio politički protest četvoro poslanika Srpskog pokreta „Dveri“.

Nakon iznošenja odbrane, svi su odbili da odgovaraju na konkretna pitanja tužioca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 3 godine

Obradović se na prvoj slici izbečio kao da ne duva u pištaljku, nego u ko zna šta.

BOŠKO I OSTALI OSUMNJIČENI ODBILI DA ODGOVARAJU NA KONKRETNA PITANJA, sledi saslušanje oštećenih!
Politika

BOŠKO I OSTALI OSUMNJIČENI ODBILI DA ODGOVARAJU NA KONKRETNA PITANJA, sledi saslušanje oštećenih!

Sva četvorica pokreta Dveri, na čelu sa njihovim liderom Boškom Obradovićem, negirala su krivicu za nasilničko ponašanje početkom maja ispred Skupštine Srbije, kada je došlo do verbalnog i fizičkog obračuna sa poslanikom SNS Marjanom Rističevićem. Takođe, sva četvorica su odbila da odgovaraju na konkretna pitanja tužioca, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo, nakon završenog saslušanja četvorice članova Dveri

28.05.2020

14:22

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija