• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.06.2020

13:21

JOVANOVIĆ: Izbor je jasan-ili ćemo biti sami ili deo Evrope

Politika

JOVANOVIĆ: Izbor je jasan-ili ćemo biti sami ili deo Evrope

Podeli vest

Lider LDP Čedomir Jovnović izjavio je danas da je Srbiji potreban unutrašnji politički dogovor i spremnost da se kaže istina i preuzime odgovornost.


"To je dužnost moje generacije. Naša je prva obaveza da obebedimo deci mirnu budućnost. Oni su jedina generacija koja je rođena i živi u miru i moramo taj mir da sačuvamo ne bežeći od stvarnosti. Tu, pre svega mislim na Kosovo, mislim na odnose u regionu, na našu evropsku budućnost, a u svemu tome su ključni naši međusobni odnosi i spremnost da se razgovar", rekao je Jovanović, prenosi LDP u saopštenju.


Jovanović navodi da jedan čovek i jedna stranka ne mogu uraditi posao koji nismo uradili kao narod i koji nas čeka istoga trenutka kada se zatvore birališta.

"Zbog toga se Koalicija za mir kandidovala, svesna okolnosti u kojima se nalazimo", naveo je Jovanović.

Kaže da je Srbiji potreban mir "sa nama samima i sa svetom oko nas" i da samo tako može da se nastavi dalje.

"Nema normalne ekonomije, stabilnosti i stranih investicija bez dobrih odnosa sa regionom i Evropom. Ne smemo da ostavimo Srbiju bez budućnosti, bez uređenih političkih odnosa u našem društvu", kaže Jovanović.

"Izbor je jasan. Ili ćemo biti sami ili ćemo biti u Evropi. Nov svet se stvara pred našim očima. Ne možemo da čekamo da se on prepakuje i da nas stave tamo gde oni misle da nama je mesto", tvrdi Čedomir Jovanović.

Navodeći da se zna da je Kosovo preduslov za nastavak evropskih integracija, Jovanović kže da nije tačno da to znači da treba da prodamo Kosovo.

"To znači da treba da pomognemo Kosovu. Šta na Kosovu mi možemo da izgubimo, a da nismo već izgubili? Šta možemo da dobijemo? Vratićemo se mi tamo kada shvatimo da su Albanci ljudi od krvi i mesa kao i mi. Ali oni imaju potrebu za svojom zemljom, kao što to imamo i mi. Istina je da smo taoci ludila koji je ko zna kad postao deo naših odnosa. Druga opcija je da naša deca idu našim putem, pa da završe na nekim novim Košarama. Da li to želimo jedni drugima", naveo je on.

Foto: Tanjug

On je naveo da je laž da to pitanje moze da ostane otvoreno.

"A zašto svet žuri da se to pitanje reši? Žuri zato što shvataju koliko je sve to ozbiljno i koliko nam malo fali da napravimo novi požar koji će nas opet odneti sve. Ako Kosovo ne može u Ujedinjene nacije, otići će u Albaniju. Onda će neka usijana glava ovde reći idemo do Ibra, ajmo mi do Kumanova, tu nam je Republika Srpska koja je oduvek naša, braća Hrvati će reći hajde da raskomadamo tu Bosnu, vama Hercegovina, nama ostatak. Šta ćemo sa dva miliona Muslimana- videćemo", objašnjava Jovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
novica

pre 3 godine

ajde ne lazi vise, tvoje je proslo i nepovratilo se

Sommi

pre 3 godine

Nadam se da će na ovim izborima imati barem jedan glas manje u ,,svojoj,, izbornoj jedinici prošli put je imao dva glasa !!!!Putuj Čedo (za Sarajevo) i ne naginji se kroz prozor ,a i ne vraćaj se više,registruj stranku ,,tamo daleko,, ima'ćeš više glasova nego u Srbiji !!!!!

Milan

pre 3 godine

Овај што га је улица одхранила а сад је милионер(Еуро),ЈОШ НИЈЕ у затвору....?.....

Stojan

pre 3 godine

Da je po njegovom vec odavno bi predao Kosovo i Metohiju. Cak ni sada posle toliko vremena ne shvata sta se desilo niti ko je za sta kriv nego lupeta kao da nema nista medju usima. Nema pojma sta je politika a optuzuje Srbe da ce oni da naprave ponovo pozar. Cak i kad cuti izgleda glup, verovatno nikako da sapere svoje vec izrecene reci. Ici u druzinu sa fasistima bi bio jedan od najvecih gresaka a nisu oni jedini u svetu.

Dragan

pre 3 godine

Ovog više čovek ne može ni da gleda, a kamoli da sluša. Bre dokle će on biti u etru.

zoki

pre 3 godine

Stari namazani kobojagi politicar sve bi nas prodao " za lulu duvana " .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija