• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.06.2020

18:48

PRIŠTINA SE ODRIČE SVIH ZAHTEVA ZA ČLANSTVO U MEĐUNARODNIM ORGANIZACIJAMA?!

Politika

PRIŠTINA SE ODRIČE SVIH ZAHTEVA ZA ČLANSTVO U MEĐUNARODNIM ORGANIZACIJAMA?!

Podeli vest

Privremene institucije u Prištini nameravaju da se odreknu svih zahteva za članstvo lažne države Kosovo u međunarodnim organizacijama, nezvanično saznaje Informer

Posle tri godine intenzivne kampanje i pokušaja da tzv. Kosovo postane članica svih važnih međunarodnih institucija, vlasti u Prištini izgleda su po prvi put odustale od takvih namera.

Ako je ovo tačno, to znači da su predstavnici Albanaca na KiM praktično priznali da je Kosovo lažna država.

Ovu informaciju indirektno je potvrdio i specijalni izaslanik SAD Ričard Grenel koji je na Tviteru objavio da će Priština privremeno prekinuti zahteve za članstvo u međunarodnim organizacijama. 

- Sjajne vesti! Dobio sam uveravanja od vlada Kosova i Srbije da će privremeno zaustaviti kampanje povlačenja priznanja i zahteve za članstvo u međunarodnim organizacijama kako bi se susreli u Vašingtonu, u Beloj kući 27. juna i raspravljali o dijalogu - naveo je Ričard Grenel.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srdjan

pre 3 godine

Greska nasih...... siptari nece a de fakto ne mogu da udju u najznacajnije svetske organizacije..mi moramo nastaviti sa kampanjom otpriznavanja....jedna zemlja sto povuce priznanje vise vredi od njihovog uclanjenja u medjunarodnu filatelisku organizaciju i druge tome slicne.....

ulica gospodara Vučića

pre 3 godine

Teško, jer su SNS prijatelji Ameri tražili i od nas da prekinemo kampanju otpriznavanja. Naravno, cezar će to na Vidovdan proglasiti kao istorijsku pobedu, a kosovo i dalje ostaje država. Lepo upakovana LAŽ i izdaja Kosova.

Vns

pre 3 godine

Da li to znači da je Kosovo srpsko? Da li bilo ko od nas može sesti u auto i sa srpskim barjakom ući u Prištinu? Nadam se da ovaj naslov to omogućava....

zoran

pre 3 godine

...potpuno kriva interpretacija..vreme radi za njih..hoce da umrtve Srbiju i nastave sa jacanjem svojih institucija na miru...najjaci akteri priznanja Kosova nece promeniti svoj stav - ostali nisu ni bitni sem Dacicu..on zamajava ljude

Joyce

pre 3 godine

To je ogroman ustupak takozvanoj republici kosovo. Zamajac odpriznavanja lažne države je bio na našoj strani. Ogroman trud, znanje i posvečenost svih naših institucija u afirmaciji Republike Srbije i naših stavova u pravednom rešenju problema naše južne pokrajine je uvođenjem šiptarskih taksi ustvari umrtvljen. Srbija i njene institucije trebaju istom posvečenosću da nastave započeto i obezbede još više zemalja koje će povući priznanje takozvane republike kosovo...Ne nasedajmo Grenelu ni ostalim ''medijatorima' 'jer nam ne misle ništa dobro. KOSOVO JE SRBIJA.

mirko

pre 3 godine

Ovo je opet neka posalica od sinoc. Ameri i Siptari, ulivaju poverenje...

ProkopijeS

pre 3 godine

A zasto naslov nije "SRbija obustavlja kampanju za povlacenje priznanja"...?

Ljube

pre 3 godine

Govorim u vezi politickog resenja za KiM ,pa da li postoji neki covek koji stvarno misli da ce politickim potezom bilo sta i bilo koliko uciniti Srbima u vezi Kosova . Mozda nekada ,neki " vaskrsli Srbi " da nesto urade po tom pitanju ,a dotle mozemo samo da gledamo lagano nestajanje ono malo Srba ,koje drzava ,vera ,kultura ,ponos ,vitestvo ,ma bukvalno sve ih izdalo . Gledacemo paljenje kuca ,premlacivanje ,gubitak novih teritorija ,...to smo mi !

Stasa

pre 3 godine

I Srbija se obavezala da nece uticati na zemlje za povlačenje priznanja to je ceo prevod i tacna vest.

LAJČAK I GRENEL ZAJEDNO VODE DIJALOG? Pita se i Beograd!
Politika

LAJČAK I GRENEL ZAJEDNO VODE DIJALOG? Pita se i Beograd!

O direktnom zajedničkom učešću specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i specijalnog izaslanika američkog predsednika Ričarda Grenela odlučiće dogovoreno Beograd i Priština, izjavio je portparol visokog predstavnika EU Peter Stano za prištinski portal Ljajmi

05.06.2020

18:30

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija