• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

15.06.2020

20:22

NEKO ĆE ZA GLASANJE DOBITI DVA, A NEKO TRI OBAVEŠTENJA! Evo od čega to zavisi!

Politika

NEKO ĆE ZA GLASANJE DOBITI DVA, A NEKO TRI OBAVEŠTENJA! Evo od čega to zavisi!

Podeli vest

Zbog velikog broja pitanja građana, a u susret lokalnim, parlamentarnim i pokrajinskim izborima koji se održavaju 21. juna, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podseća građane da mogu da dobiju i do tri obaveštenja za glasanje, u zavisnosti od mesta prebivališta

Na primer, građani koji žive na teritoriji AP Vojvodina dobijaju tri obaveštenja za glasanje, jer se pored parlamentarnih i lokalnih izbora, sprovode i pokrajinski odnosno izbori za izbor poslanika Skupštine AP Vojvodina.

Obaveštenja su informativnog karaktera i da nisu uslov za ostvarivanje biračkog prava.

- Podsećamo građane da iskoriste svoje pravo i provere svoje podatke u biračkom spisku i ukoliko ima bilo kakvih nepravilnosti, najkasnije do srede, 17. juna 2020. godine u ponoć, podnesu zahtev za promenu u svojoj opštini ili gradu po mestu prebivališta - navedeno je u saopštenju. 

(VIDEO) KADA SMO UJEDINJENI, MI MOŽEMO SVE! Pogledajte najnoviji spot SNS!

 

 

Jedinstveni birački spisak se redovno ažurira na osnovu podataka koje državni organi poseduju.

Primera radi, ukoliko se građanin nalazi na adresi koju nije prijavio ili nečija smrt nije prijavljena državnom organu, u biračkom spisku će se nalaziti poslednja ažurirana informacija.

- Opet podsećamo građane da provere svoje podatke i prijave eventualne promene, ukoliko to do sada nisu učinili - piše u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O PREDSTOJEĆIM IZBORIMA! Kompletan vodič za glasanje u nedelju - evo ko može da glasa i ŠTA JE ZABRANJENO
Politika

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O PREDSTOJEĆIM IZBORIMA! Kompletan vodič za glasanje u nedelju - evo ko može da glasa i ŠTA JE ZABRANJENO

Sledeće nedelje će građani Srbije glasati dvanaesti put za narodne poslanike od kada su održani prvi višestranački izbori 1990. godine. Na ovim izborima pravo glasa ima 6.583.665 birača koji će glasati na 8.253 biračka mesta (8.224 u opštinama/gradovima na teritoriji Republike Srbije i 29 unutar zavoda za izvršenje zavodskih sankcija). Osim izbora za narodne poslanike, građani će birati i odbornike gradskih i opštinskih skupština u većem delu opština i gradova, dok će građani Vojvodine birati i svoje predstavnike u Skupštini AP Vojvodina.

14.06.2020

08:36

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija