• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

16.06.2020

15:06

PREKO REGIONALNOG STAMBENOG PROGRAMA ZBRINUTO OKO 4700 PORODICA

Politika

PREKO REGIONALNOG STAMBENOG PROGRAMA ZBRINUTO OKO 4700 PORODICA

Podeli vest

Realizacija Regionalnog stambenog programa je dugotrajan proces i nema lepšeg osećaja nego videti konkretne rezultate u njegovoj primeni i radost na licima korisnika. “Za njih je ovo novi početak, a za nas svojevrsna humanitarna i moralna obaveza”, rekao je ministar Dačić prilikom uručivanja ključeva jednom od korisnika.

Pored marljivog rada na realizaciji spoljnopolitičkih prioriteta naše zemlje, kao i zaštite ugleda i integriteta Srbije u svetu, ali i interesa naših građana ma gde oni bili, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nosilac je još jedne odgovorne dužnosti. Kao predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Vlade Republike Srbije on je najodgovornije lice za realizaciju jednog humanog i veoma praktičnog projekta. Reč je o Regionalnom stambenom programu.

Cilj ovog humanog i važnog projekta, koji je nastao u dobroj veri da pravde ipak ima, ogleda se u trajnom stambenom zbrinjavanju svih izbegličkih porodica sa prostora bivše Jugoslavije. 

Foto: Promo

Program je konačno oformljen 2011. godine, a finansira se kroz donacije. Zasnovan na idejama jednakosti i dostojanstva za svakog građanina, Program je dobio značajnu podršku Vlade Srbije i ministra Dačića, ali i međunarodne zajednice. EU je najveći pojedinačni donator sa izdvojenih 230 miliona evra, a kao donatori se izdvajaju i SAD, Nemačka, Norveška, Švajcarska, Italija, Danska, Turska, Luksemburg, Kipar, Češka, Mađarska, Rumunija, Slovačka i Španija.

Bez ikakve diskriminacije po osnovu etničke ili verske pripadnosti, i uz strogu kontrolu i nadzor, novcem iz Fonda biće zbrinuto preko 7.500 porodica, a do sada je useljeno preko 4.700 njih. Ovaj projekat ima osnovni cilj da naši sugrađani konačno dobiju dom kakav zaslužuju, a i zbog ubeđenja da je svaki život i svaka pojedinačna sudbina podjednako važna.
 
Bez prekida se gradi u preko 160 lokalnih samouprava, pa ministar Dačić u proteklom periodu intenzivno obilazi gradove i opštine, deleći sa porodicama izbeglica radost zbog useljenja u njihove nove domove i stvarajući sa njima uslove za neku svetliju i spokojniju budućnost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija