• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.06.2020

16:53

Vulin otvorio dva nova pogona u kruševačkom "Trajalu"

Politika

Vulin otvorio dva nova pogona u kruševačkom "Trajalu"

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je u kruševačkoj "Trajal korporaciji" otvorio nove pogone za proizvodnju raketne gorivne trake i asembliranje neelektričnih detonatora i poručio da politička stabilnost za koju se izborio predsednik Aleksandar Vučić daje rezultate u ekonomiji



To je razlog što imamo nova ulaganja, nove pogone, fabrike i radna mesta, kazao je Vulin, a navedeno je u saopštenju iz njegovog kabineta.

- Izborena politička stabilnost pokazuje da samo stabilna država može ekonomski da se razvija. "Trajal" je veoma važno preduzeće za čitavu Odbrambenu industriju Srbije i naravno veoma važno za Ministarstvo odbrane, čija se strateška orijentacija nije promenila od vremena (bivšeg ministra odbrane) Bratislava Gašića - rekao je ministar.

Rekao je da se ministarstvo trudi da pomogne Korporaciji "Trajal" da se razvije, napreduje i da zapošljava, ali i da se tehnološki razvija, kako bi mogla da zadovoljava potrebe Vojske Srbije.

On je dodao da će Ministarstvo odbrane uvek na prvom mestu kupovati ono što proizvedu domaće fabrike, kao i da će pomagati koliko god može u znanju i u transferu tehnologije kako bi naša preduzeća i odbrambena industrija bili u stanju da samostalno proizvode i snabdevaju Vojsku Srbije.

Posao "Trajala" i svake kompanije koja se bavi sistemima koji mogu da posluže kao naoružanje je, prema rečima Vulina, da obezbede ekonomsku održivost, zaposle što više ljudi i stvore uslove za što veće zarade.

Takođe, one opremaju i naoružavaju Vojsku Srbije, istakao je ministar odbrane i dodao da kada to rade one pomažu održavanju bezbednosti čitave naše zemlje i snabdevaju vojsku po cenama koje bi na svetskom tržištu bile daleko više.

Vulin je čestitao direktoru Trajala Milošu Neneziću na dugogodišnjoj posvećenosti i velikim uspesima jer je, kako je rekao, od preduzeća koje je bilo prežaljeno, postalo kolektiv za ugled i ponos, koje ostvaruje profit, ulaže i investira.

Ministar odbrane je zahvalio i zaposlenima u "Trajalu" na strpljenju i vrednom radu i što Vojska Srbije može da bude sigurna jer ima "Trajal", "koji će joj pomoći i u najsloženijem tehnološkim procesima" .

Nenezić je rekao da su dva novootvorena pogona veoma bitna za tu fabriku, jer time "Trajal" postaje jedina firma u Evropi koja ima kompletnu lepezu industrijskih eksploziva, neophodnih za nadzemnu i podzemnu eksploataciju.

- Što se tiče drugog proizvodnog pogona, gorivih traka, to je definitivno znak da je kompanija ušla duboko u vojna eksplozivna sredstva, jer je reč o strateškom proizvodu, sa kojim će Srbija biti jača, a Odbrambena industrija Srbije dobiti čvrst oslonac u jednom domaćem proizvođaču, što će "Trajalu" omogućiti da se dalje razvija i napreduje - istakao je direktor kruševačke fabrike.

Zahvalio je radnicima na predanom radu, kao i predsedniku Aleksandru Vučiću "koji je dao veliku podršku kompaniji i verovao u nju", Vladi Srbije i ministru Vulinu "zbog velikog doprinosa kompaniji" i Vojsci Srbije zbog višedecenijske uspešne saradnje.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović izrazila je zadovoljstvo zbog otvaranja novih pogona i novih radnih mesta, čime grad Kruševac, kako je istakla, potvrđuje da je dobro poslovno okruženje.

- U gradu se puno radi, a otvaranje novih pogona je zalog za budućnost i poruka da oni koji žele da pronađu sebe, imaju gde to da urade i da nastave da rade i žive u našem gradu.

Direktor "Trajala" Miloš Nenezić, u ime svih zaposlenih uručio je ministru Vulinu Plaketu, najviše priznanje te koorporacije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija