• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.06.2020

09:19

NA OVIM IZBORIMA JE NJIH 20 PROTIV JEDNOG! Mali: Vučić je uložio toliko energije da Srbiju poštuje i Istok i Zapad, DA IMAMO JAKU EKONOMIJU

Politika

NA OVIM IZBORIMA JE NJIH 20 PROTIV JEDNOG! Mali: Vučić je uložio toliko energije da Srbiju poštuje i Istok i Zapad, DA IMAMO JAKU EKONOMIJU

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je sasvim jasno da će na ovim izborima biti 20 protiv jednog, kao i da je apsolutno siguran da će svih 20 lista, ukoliko dobiju i promil više od SNS, naći zajednički interes i formirati novu vladu, jer se njihovi programi zasnivaju jedino na napadima na Aleksandra Vučića i SNS.


On je u intervjuu za Večernje novosti rekao da krilaticu "20 na jednoga" bazira na izjavama predstavnika drugih stranaka koji tokom kampanje pričaju samo o Aleksandru Vučiću i, kako kaže, mržnji prema njemu.


"Svaka je lista usmerena ka tome. A Vučić je uložio toliko svoje vizije i energije da Srbija dođe do toga da je poštovana od Istoka i Zapada, da joj ekonomija bude jaka. U prethodnim vremenima su bila različita obećanja, ali neispunjena. Vučić je rekao da ćemo posle teških reformi imati prosečnu platu 500 evra. U to niko nije verovao, a u decembru prošle godine smo već prešli tu granicu od 500 evra", podsetio je Mali.

Kako je rekao, ne može da predvidi rezultat izbora, ali može da kaže da SNS pred narod izlazi sa ozbiljnim ekonomskim programom - "Srbija 2025", i s rezultatima koje je ta stranka postigla.

"Programom ''Srbija 2025'' želimo da investiramo 14 milijardi evra u auto-puteve, stanove za mlade bračne parove, turizam, vodovod, kanalizaciju... Za to nam treba podrška građana, kako bi prosečna plata do kraja 2025. bila 900 evra, a penzija 440 evra", rekao je Mali.

Foto: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Govoreći o delu opozicije koja bojkotuje izbore jer su izbori navodno nefer, Mali kaže da je ta priča pase o čemu govori 21 lista koja se prijavila za izbore.

"Ako je neko rešio da ne učestvuje na izborima, to najbolje govori o njegovoj politici. Ukoliko vi za četiri godine ne možete da napravite svoj program i ne možete da smognete hrabrosti da izađete pred građane, onda je pitanje da li oni bojkotuju, jer su izbori, kako kažu, nelegitimni, ili tako žele da prikriju da nemaju nikakvu podršku građana", rekao je on. Upitan šta bi uradio drugačije da može Mali je rekao da ne bi mnogo toga menjao.

"Kruna rada Vlade, osim auto-puteva i ulaganja, bila je borba protiv virusa korona. Borili smo se za živote i uspeli zbog ulaganja u bolnice, a drugi front se odnosio na ekonomiju. Država je reagovala odlično. To je kruna našeg rada, pokazali smo da smo jaki kada je kriza", rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija