• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.06.2020

14:09

VESIĆ O KRITIKAMA FAJON I IZBORIMA U ŠAPCU: Smeta joj izlaznost u Srbiji od 50 odsto, ali joj ne smeta izlaznost od 28 odsto kada je ona izabrana u Evropski parlament

Politika

VESIĆ O KRITIKAMA FAJON I IZBORIMA U ŠAPCU: Smeta joj izlaznost u Srbiji od 50 odsto, ali joj ne smeta izlaznost od 28 odsto kada je ona izabrana u Evropski parlament

Podeli vest

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da predsednici delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanji Fajon smeta izlaznost na izborima u Srbiji od 50 odsto, ali joj ne smeta izlaznost od 28 odsto kada je ona izabrana u Evropski parlament i ocenio da su to dupli standardi.

On je, reagujući na kritike Fajon u vezi sa izborima u Srbiji, rekao da u njenoj zemlji Srbi nemaju nikakva prava, iako ih ima više od nekih drugih koji u slovenačkom parlamentu imaju garantovana prava i mesta.

"Da ne pričam o tome da su izbrisali ljude koji su živeli u Sloveniji 1991. godine, oduzeli im pravo na državljanstvo i lične karte i iako su izgubili sve presude na medunarodnim sudovima, nikada ih nisu vratili", rekao je Vesić gostujući na Pinku, navodi se u saopštenju.

Kako je dodao, da je Srbija to uradila dobili bismo sankcije.

Govoreci o izborima u Šapcu, Vesić je rekao da gradonačelnik tog grada Nebojša Zelenović nema nikakvih argumenata za svoje tvrdnje i dodao da u Šapcu Srpska napredna stranka nije dobila jedan glas više, već 11.300 glasova više.

"I ovo što radi Zelenović, to vam je Dragan Ðilas. Pričali su da je u Šapcu oaza demokratije, mediji otvoreni i onda su potučeni do nogu na izborima, baš kao i na Vračaru, Starom gradu i Paraćinu. Onda se Ðilas setio da poništava izbore...za njega je demokratija samo tamo gde može da pobedi, a ako se slučajno desi da izgubi, onda takve izbore treba poništavati", rekao je Vesić.

Ocenio je da je paradoks i to što je isti birački odbor sprovodio izbore i za narodne poslanike i za lokalne izbore.

"I jedni su kao u redu, jer ih to ne interesuje, a izbori za lokalnu skupštinu nisu u redu. Naravno da će o tome odlučiti Upravni sud", rekao je Vesić i dodao da će SNS poštovati svaku odluku tog suda.

Kako je rekao, ako se i desi da se izbori negde ponove, SNS će ih "ponovo potući do nogu".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija