• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.06.2020

12:53

NIJEDAN DAN U PAMĆENJU SRBA NIJE TAKO MRAČAN I TAKO SVETAO! Vulin: Vidovdan da više nikada ne uprljamo slanjem Srba strancima na streljanje

Politika

NIJEDAN DAN U PAMĆENJU SRBA NIJE TAKO MRAČAN I TAKO SVETAO! Vulin: Vidovdan da više nikada ne uprljamo slanjem Srba strancima na streljanje

Podeli vest

"Nijedan dan u pamćenju Srba nije tako mračan i tako svetao kao što je Vidovdan. Na Vidovdan su Srbi 1389. godine zauvek sebe odredili kao narod koji ne pristaje na ropstvo, Gavrilo Princip se 1914. godine na Vidovdan žrtvovao za ideal slobode. Na Vidovdan 1921. godine Srbi su pokušali da ubiju svog viteškog kralja Aleksandra, 2001. godine na Vidovdan Srbi su izručili Haškom tribunalu Slobodana Miloševića svog dva puta izabranog predsednika. Na Vidovdan se sve vidi onako kako jeste i nema naknadne pameti koja može da promeni ono sa čime su Srbi na taj dan izašli pred sebe i pred sveca", rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.


On je poželeo Srbima "da Vidovdan više nikada ne uprljaju slanjem Srba strancima na streljanje, da nikada više, ni zbog koga i ni za šta, ne proliju bratsku krv i da ne zaborave da gde god da žive, koju god ideologiju da slede jesu uvek i najpre Srbi". 

 
"Na Vidovdan se ne laže i svaka izgovorena laž progoni onog ko je izgovorio u večnost, zato bi i jedno izvini koje nikako da stigne Vučiću od svih onih koji osmu godinu lažu da će na Vidovdan priznati Kosovo, bilo znak da su Srbi razumeli pravo značenje Vidovdanskog praznika. Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću duguje se bar to malo, izvini, a znam da će pre izvinjenja biti još jednom ponovljena laž. Srećan nam praznik, braćo Srbi danas je Vidovdan", poručio je ministar Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 3 godine

Na koji praznik će se Srbi konačno kurtalisati dezretera i ranih huškača? Onih koji se u sve mešaju kao onaj margarin.

Amer

pre 3 godine

Sta ovaj prica, pre 7 vekova se nesto desilo, a sad najbolji prijatelj sa turcima,

zoran

pre 3 godine

On je zadnji čovek koji o tome treba da priča..zašto nije kao i mi branio Srbiju 1999.god?...on po onoj - ajte braćo, ja za vama.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija