• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

30.06.2020

18:29

OBAVEZNO PROČITAJTE! Autorski tekst Nebojše Bakareca: LAŽEŠ KAO ĐILAS!

Politika

OBAVEZNO PROČITAJTE! Autorski tekst Nebojše Bakareca: LAŽEŠ KAO ĐILAS!

Podeli vest

Potpuno je nestala izreka „lažeš kao pas“. U upotrebi je isključivo izreka „lažeš kao Đilas“. U julu se objavljuju nepopularne odluke. Tako je lažljivi tajkun Đilas odlučio da je vreme da SzS prestane da postoji, navodi u svom autorskom tekstu Nebojša Bakarec

Taj savez za Đilasa, nasilje i bojkot se raspada već pola godine. Napustili su ga Stamatović (ZS), Zelenović (ZZS), Paunović (DS), i pokret „1 od 5 miliona“. Кomično je što Đilasov SzS ne može ni da se raspadne bez uzajamnih optužbi i laži. Đilasov  list „Danas“ je tekstom Lidije Valtner 29.06.2020., objavio istinitu vest da SzS više ne postoji. „Danasu“ je tu vest saopštio neko iz SzS ko je prisustvovao sastanku SzS 29.06. uveče.

„Danas“ lepo kaže: „ovo su predložili Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke i Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde. Izvori Danasa kažu da su obojica rekli da je Savez dostigao svoj maksimum te da svaka članica treba sada samostalno da se razvija. Protiv ovoga bili su Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, Željko Veselinović, predsednik sindikata Sloga i Zoran Lutovac, predsednik DS, dok se Boško Obradović, lider Dveri, dvoumio. Prema našim saznanjima, raspad SZS biće maskiran time što će se “praviti” novi opozicioni blok koji bi mogao da se zove Srpska bojkot opozicija kojoj bi se pridružili manji pokreti“.

I onda na scenu stupa Đilas koji demantuje navode Danasa da je SzS ugašen. Taj demanti objavljuje list „Danas“. Đilas optužuje „Danas“ da je „u stilu Vučićevih tabloida pustio bez ikakve provere lažnu vest o gašenju Saveza za Srbiju“ i da SzS-u „nanosi štetu“. Istovremeno Đilas u istom demantiju potvrđuje vest „Danasa“ da će SZS prestati da postoji i da je on Đilas predložio da se formira nova organizacija „Srpsku opozicija“. Prvo, urnebesno je smešno kada Đilas samog sebe hvata u laži. Otud izreka „lažeš kao Đilas“. Drugo, čemu formiranje nove organizacije, ukoliko je ona prethodna bila dobra i nekompromitovana? Nove članice mogu pristupiti već postojećem SzS-u. Očigledno je tačna vest „Danasa“ da Đilas želi da maskira raspad SzS, formiranjem nove organizacije.

Кoliko ja vidim, lažljivi tajkun Đilas želi da javnosti podmetne kukavičije jaje u obliku nove organizacije, zbog toga što je SzS totalno kompromitovao samog sebe. I tu je tajkun Đilas imao glavnu ulogu uz nasilnika Obradovića i nevernog Jeremića. Taj Đilasov manevar je takođe način da se iz SzS, izbace Jeremićeva Narodna stranka i možda Dveri. Ili da ovi prestanu  da budu članovi SzS, po sopstvenoj želji, a da se to prikrije i maskira. I da ne „smrdi“ mnogo. Međutim, Đilasovu nameru je osujetio baš njegov „Danas“, koji je preneo dojavljenu mu istinu. A potom su istinu preneli i ostali mediji. I onda Đilas istovremeno kaže, „SzS se ne raspada- laž je da se raspada, ali će se SzS raspasti i biti zamenjen novom organizacijom“. Meni se ipak više sviđa izreka „lažeš kao pas“ – vekovima je u upotrebi, od izreke „lažeš kao Đilas“. Možda će Đilas prestati da laže, i u upotrebu će se vratiti stara izreka. E da, kad na vrbi rodi grožđe


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija