• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

01.07.2020

22:42

RATNI ZLOČINAC NASTAVLJA DA PROVOCIRA SRBIJU! Hašim Tači: Ja bih opet ubijao Srbe

Politika

RATNI ZLOČINAC NASTAVLJA DA PROVOCIRA SRBIJU! Hašim Tači: Ja bih opet ubijao Srbe

Podeli vest

Predsednik lažne države Kosovo, koji je prošle nedelje optužen za ratne zločine. poručuje da se ne kaje i da bi vrlo rado ponovio svoja krvava zlodela

Kada bih mogao da vratim vreme, ponovo bih ubijao Srbe! Ovako glasi poruka predsednika lažne države Kosovo Hašima Tačija, kojeg je prošle nedelje Specijalno tužilaštvo za OVK optužilo za ratne zločine nad Srbima, Romima i Albancima!

Iako postoje brojni dokazi koji ga dovode u direktnu vezu sa ubistvima više stotina nevinih civila, Tači je rekao da je u miru pravio političke greške, ali da ratne zločine nikada nije počinio. Prema njegovim rečima, on i njegov "brat iz krvi rata" Kadri Veselji, koji je takođe optužen za ratne zločine, dokazaće svoju nevinost u Hagu!?!

'Braća po ratu'

Tači najavljuje da će podneti ostavku na mesto predsednika lažne države istog trena kada optužnica protiv njega bude potvrđena pred Specijalnim sudom za OVK.

Brat iz krvi rata

Brat iz krvi rata
Uveren sam da ću, kao i prijatelji iz vremena rata, dokazati svoju nevinost, baš kao i moj brat iz krvi rata Kadri Veselji
Hašim Tači

- Političke greške u miru možda sam pravio, ali ratne zločine nisam nikada. Čak i kad bih se vratio u mračna vremena Slobodana Miloševića, uradio bih istu stvar, odgovarajući na metak neprijatelja metkom željnim slobode, ne čineći greške prema građanima srpske, romske ili albanske nacionalnosti. Ove lažne optužbe odvlače pažnju Kosova od zauzimanja mesta u međunarodnoj zajednici, kao članice UN, NATO i EU - rekao je Tači, dodajući da je shvatio "da će borci OVK platiti visoku cenu"!?!

- Ovo je cena za slobodu Kosova. Uveren sam da ću, kao i prijatelji iz vremena rata, dokazati svoju nevinost, baš kao i moj brat iz krvi rata Kadri Veselji - rekao je Tači.
Slučajno ili ne, premijer Albanije Edi Rama, koji trenutno boravi na Kosovu i Metohiji, objavio je juče na svojoj Fejsbuk stranici video-klip govora u albanskom parlamentu koji je održao neposredno nakon objavljivanja optužnice za ratne zločine protiv Tačija i Veseljija. Taj govor Rama je ilustrovao snimcima NATO agresije na Srbiju iz 1999. godine. Albanski premijer ovim je jasno podržao teroriste OVK!

Vučić za "Politiko":
Moramo razgovarati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je spreman da se sastane sa Hašimom Tačijem ako lideri u Prištini odluče da i on bude deo delegacije za buduće razgovore.
- Dijalog sa Prištinom mora da se nastavi, uprkos optužnicama za ratne zločine. Ne želimo da potpaljujemo još više političke ili fizičke sukobe između Srba i Albanaca, a to je i najbolji način da zaštitimo Srbe koji žive na Kosovu - rekao je Vučić u intervjuu za briselski "Politiko"

- Srbe nisu bombardovali Tači i Veselji. Demokratski svet nije agresor, a Tači i ostali su se pobunili protiv agresora. To je činjenica - rekao je Rama u govoru pred poslanicima albanskog parlamenta.

Kažnjavanje Srba

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, komentarišući sve ove navode, kaže da se u prijateljstvo premijera Albanije Edija Rame nipošto ne sme i ne može verovati.

- Rama voli da priča o pomirenju, ali samo dok to znači kažnjavanje Srba i prećutkivanje stvaranja "velike Albanije". Da je Rama ikada imao poštenja da pročita izveštaj Dika Martija, znao bi da su na teritoriji države Albanije, u kojoj je on danas premijer, otetim Srbima sa Kosova i Metohije vađeni i potom prodavani organi. Znao bi, takođe, da su otmice Srba, ubistva svojih političkih protivnika među Šiptarima, ubistva i mučenja Roma, Goranaca, Bošnjaka, organizovali i odobravali Hašim Tači, Kadri Veselji i brojni drugi teroristi iz OVK - ističe Vulin.
 

 

Da se ja pitam
FLORIJAN BIBER
ANALITIČAR

Ričard Grenel je sarađivao samo sa Hašimom Tačijem i čak doprineo padu Kurtijeve "vlade". Grenel zbog optužnice protiv Tačija sada mora da traži drugog partnera na Kosovu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 3 godine

Ovom izjavom je potvrdio da je ubijao Srbe i da bi to opet činio. Hoće li imati mu.. da to isto kaže i u Hagu? Fašista je to, a Srbija pregovara sa njim. Prekinuti bilo kakav kontakt sa fašistima i čekati povoljniju klimu. U Hagu će proći isto kao i Haradinaj, obojicu štiti Amerika a nas bode u leđa da priznamo Kosovo.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija