• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.07.2020

11:47

ĐURIĆ: Građani su izabrali politiku Aleksandra Vučića da bi Srbija bila jaka

Politika

ĐURIĆ: Građani su izabrali politiku Aleksandra Vučića da bi Srbija bila jaka

Podeli vest

Potpredsednik SNS Marko Ðurić ocenio je danas da je politički analitičar Florijan Biber prethodnih dana postao jedna od najcitiranijih ličnosti u opozicionim medijima u Srbiji, i to ne zato što tako nešto zaslužuje "svojom neobičnom mudrošću", već zato što mržnji prema Srbiji daje pseudonaučni ton.


Ðurić je u pisanoj izjavi naveo da Biber na parlamentarnim izborima u Srbiji nije dobio šta je želeo - poslušnu Srbiju po meri svojih nalogodavaca i dodao da to Biber neće nikada dobiti, koliku god buku pravili on i "njegovo Tviter jato".


Smatra da su Biberove "izmišljotine" o nekakvom autoritarizmu u Srbiji akademski vid srbofobije i jedne koncepcije da su Srbi politički inferiorni i da ne zaslužuju da se Evropa prema njima odnosi nikako drugačije nego na tutorski i neokolonijalan način.

"Suluda izvrnuta logika Florijana Bibera, prema kojoj Srbiji treba da bude lošije da bi joj potom bilo bolje, teško da može da privuče ikoga osim slaboumne i one koji iz nekog razloga mrze Srbiju i ne žele joj dobro", navodi Ðurić.

Kaže da se postavlja pitanje u čije ime nastupa ovaj analitičar i akademac i lobista, i u čijem je interesu slabljenje Srbije koje preporučuje kao meru za odbranu od izmaštanog bauka autoritarizma u Srbiji.

"Građani Srbije su na demokratskim izborima ogromnom, istorijskom većinom izabrali politiku predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke upravo zato da bi naša država postala jaka, kako najzad ne bi morala da puzi ni pred Biberom, ni pred njegovim poslodavcima", rekao je Ðurić.

Poručio je da je Srbija donela čvrstu i ubedljivu demokratsku odluku da ne želi da bude ničija prćija i ničiji sluga, a da joj Biber i njegovi nalogodavci nikad to neće oprostiti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija