• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.07.2020

16:08

VULIN: Ðilasu smeta što jačaju Srbija i njena vojska

Politika

VULIN: Ðilasu smeta što jačaju Srbija i njena vojska

Podeli vest

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da predsedniku Stranke slobode i pravde Draganu Ðilasu smeta što se jačaju Srbija i njena vojska za razliku od vremena bivše vlasti kada, kako kaže, nije bilo novca za plate vojnika ni za nabavku naoružanja



U saopštenju za javnost, Vulin je naveo da je Srbija vojno neutralna zemlja i da zato mora da bude u stanju da se sama brani i da bude opremljena i naoružana, ne da ratuje, već da, kako je istakao, odvrati od sebe svakog ko bi da ratuje sa njom i sa Srbima.

- Ðilasu nije smetala slaba Srbija koja nije ništa ulagala u sebe i svoju odbranu, zato mu smeta jaka Vojska Srbije. Dok je Ðilas vladao, bilo je para za njega i njegove firme, ali nije bilo novca ni za naoružanje, ni za plate vojnika - naveo je Vulin u saopštenju reagujući na video snimak Ðilasove izjave o nabavci naoružanja objavljene na njegovom nalogu na Tviteru.

Dodao je da je teškim, a potrebnim merama predsednik Srbije Aleksandar Vučić obezbedio novac za MiG-ove, bespilotne letelice, helikoptere, modernizovane tenkove i više plate za vojsku.

Kako je naveo, obezbeđena je i pomoć od 100 evra svakom građaninu Srbije i tri minimalca za svakog radnika, kao i za bolnice, lekove i besplatno lečenje svakog ko je inficiran koronom.

- Ðilas je sa pravom ljut što jačamo vojsku - jaka vojska, jaka Srbija, a jaku Srbiju Ðilas nikada nije želeo da vidi - poručio je Vulin, koji je i predsednik Pokreta socijalista.

Ðilas je u video snimku, koji je objavio na svom profilu na Tviteru, kritikovao to što je Srbija nedavno nabavila dronove i rakete iz Kine, navodeći da država, s druge strane, nema novca da se zaposle lekari i pomogne radnicima koji ostaju bez posla.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dr

pre 3 godine

BOLEST ZVANA VULIN.PA TI SI DOSADIO I BOGU I NARODU,OSIM TETKE U KANADI.PRESTANI VEC JEDNOM KRETENU PROSTACKI.

NK

pre 3 godine

Izgleda da je Djilas sam Bog u Srbiji!!! Niti politicka ni diplomatska ni neka javna liocnost,..ali ocigledno moze da radi sta god hoce i sta pozeli a da niko ne sme da reaguje. Ni Sudstvo ni Policija ni Vojska. Zaista ste vise dosadili i Bogu i narodu sa tim Djilasom Ja da pljunem na ulici bio bi uhapsen..a taj famozni NIKO I NISTA Djilas koji ima par magazina i novina radi sta mu je volja

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija