• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

07.07.2020

16:41

OBAVEZNO PROČITAJTE! Nebojša Bakarec: Zelenović i Šapić -VLAST PO SVAKU CENU!

Politika

OBAVEZNO PROČITAJTE! Nebojša Bakarec: Zelenović i Šapić -VLAST PO SVAKU CENU!

Podeli vest

Izbori su završeni. RIК je, posle ponovljenih izbora saopštila, konačne rezultate parlamentarnih izbora. Isto važi i za pokrajinske izbore. Takođe i lokalni izbori su okončani u svim gradovima i opštinama, izuzev grada Šapca i opštine Novi Beograd. U Šapcu i na Novom Beogradu, izbori nisu okončani ni posle 16 dana od dana izbora. Zvuči neverovatno! U te dve lokalne samouprave vladaju „žuti“ tj. bivši funkcioneri DS- Nebojša Zelenović i Aleksandar Šapić, navodi u svom autorskom tekstu Nebojša Bakarec. Tekst prenosimo u celosti:

Obojica se grčevito, po svaku cenu bore da opstanu na vlasti, i pored toga što su izgubili izbore. Porazila ih je Srpska napredna stranka. Obojica zloupotrebljavaju činjenicu da kontrolišu izborne komisije svojih lokalnih samouprava, a obe komisije se služe različitim malverzacijama ne bi li pomogle svojim gazdama, Zelenoviću i Šapiću da opstanu na vlasti i pored izbornog poraza. Zelenović je bio narodni poslanik DS, a Šapić je niz godina bio pomoćnik Dragana Đilasa, dok je ovaj bio kradonačelnik.

Šabac. Još pre izbora, pri predaji lista, (GIК) Gradska izborna komisija (tj. Zelenović) je pokušala da pokrade SNS tako što su nezakonitim radnjama pokušali da spreče SNS da bude prva na listi. Nisu se libili da iz već predate dokumentacije, ukradu saglasnost nosioca liste. Nisu uspeli u tome. Zelenović je ubedljivo izgubio izbore za više od 11.000 glasova. Rezultati u Šapcu izgledaju ovako: „Aleksandar Vučić - Za našu decu“ 30.316 glasova, 37 mandata, Nebojša Zelenović - Šabac je naš 19.087 glasova, 23 mandata, Jelena Milošević - Novi tim za Šabac 6.470 glasova, 7 mandata, Ruska stranka- Slobodan Nikolić 716 glasova, 1 mandat i dr Dejan Pavlović - Evropska zelena partija 662 glasa, 1 mandat. Međutim nizom različitih nezakonitih radnji, Zelenovićev GIК, želi da spreči okončanje izbornog procesa i pored odluke suda da se ponovi glasanje na 27 mesta. GIК je odbio da raspiše izbore na tim mestima.

SNS je preduzela sve zakonske radnje da spreči malverzacije. Problem je u tome što je GIК „samostalan“ u svom postupanju (izuzimajući tu „sitnicu“ da služi i postupa isključivo po Zelenovićevim nalozima). Iznad GIК-a su organi grada Šapca, a svi su u rukama gradonačelnika Zelenovića koji je i sam organ, i koji je glavni generator ove krize. Zakoni i propisi nisu mogli da predvide mogućnost da jedan organ za sprovođenje izbora (GIК) posegne za ovakvim malverzacijama. U suštini Zelenović želi da vlada po svaku cenu. On priželjkuje dve opcije. Prvu, da beskonačno prolongira izborni proces, pravdajući se epidemijom (vanredna situacija u Šapcu), ali i zloupotrebom GIК-a, tj. upotrebom procesnih malverzacija. Druga opcija mu je nada da će se ponoviti lokalni izbori u celom Šapcu, pa bi on uz pomoć Đilasa, pokušao da preokrene rezultat. Vreme teče, prošlo je 16 dana od izbora, a rešenje, odnosno završetak izbornog procesa se ne nazire. Cenu plaćaju građani Šapca. Zelenović za to ne mari, zbog toga što on odstupnice nema. Ako ne bude gradonačelnik, neće imati šta da radi - biće niko i ništa, što je njemu prava mera – on je bio i ostaće jedna žuta ništarija! Srpska napredna stranka u Šapcu, samo treba da bude strpljiva i da koristi sva zakonska sredstva. Zelenoviću se bliži kraj.

Novi Beograd. „Doktor“ Aleksandar Šapić je druga priča. On je postao konstruktivan još pre dve godine, pošto je bio suočen sa posledicama svojih malverzacija u opštini Novi Beograd, pred nadležnim organima. Tako konstruktivan, SPAS je osvojio 3,8 odsto glasova u Srbiji i postao je parlamentarna stranka. Međutim Šapić bi i dalje želeo da vlada opštinom Novi Beograd, i pored izbornog poraza. Rezultati na Novom Beogradu izgledaju ovako: ”Aleksandar Vučić - Za našu decu”- 32.339 - 42,98 odsto - 23 mandata. Izborna lista Aleksandra Šapića osvojila je 32.286 - 42,91 odsto - 22 mandata i Socijalistička partija Srbije 5.629 - 7,48 odsto - 4 mandata. Još 26.06. Opštinska izborna komisija (OIК) je saopštila da će ponovo prebrojati glasove sa svih izbornih mesta. To je bilo pre 12 dana. Rezultata nema. Šapićevi još broje. Mogu da broje do sudnjeg dana, niko ne može da ih spreči. Zamislite - oni su prvo brojali 4 dana, i sada broje već 12 dana! Pa ja sam bih do sada izbrojao sve to, bez problema. Zašto Šapićev OIК toliko dugo broji, teško je pretpostaviti? Šapiću se ne rastaje od fotelje? Šta mulja, nemoguće je reći.

U svakom slučaju Zelenovićev i Šapićev primer pokazuju koliko je ružno kada nekome vlast udari u glavu, koliko je ružno kada jedna ličnost sraste sa foteljom. I koliko je ružno što ta dva čoveka žele da nastave da vladaju Šapcem i Novim Beogradom, i pored izbornog poraza – po svaku cenu. Кoja će cena biti na kraju, videćemo?

„Neki drugovi su stigli do cilja i stoje. Neće da se pomere ili pomaknu u stranu da bi drugi mogli da krenu napred“. Duško Radović

„Onome ko je jednom vladao nad drugima, nesnosna je vlast svakog drugog nad njime“. Кonfučije

„Tiranija je navika koja prelazi u potrebu“. Fjodor Dostojevski


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija