• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TV Pink

08.07.2020

14:02

OVO NIJE BILO SPONTANO! Dačić o nasilnim protestima: Policija je imala na raspolaganju mnogo efikasnija sredstva za se zaštiti, ali se zadržala na suzavcu!

Politika

OVO NIJE BILO SPONTANO! Dačić o nasilnim protestima: Policija je imala na raspolaganju mnogo efikasnija sredstva za se zaštiti, ali se zadržala na suzavcu!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, gostujući na TV Pink, oštro je osudio jučerašnje rušilaške demonstracije u Beogradu...

 

- Juče je predsednik Vučić građanima saopštio nove mere, ja sam se takođe oglasio i podržao predloge za ponašanje države i građana u vreme epidemije korone. Cilj je zaštita javnog zdavlja i ja to podržavam – rekao je Dačić.

Dačić je podsetio sa kojim se sve izazovima suočava Srbija, misleći na ekonomsku krizu u svetu, ali i goruće pitanje Kosova.

- Nakon svega toga, mi dobijamo odgovor jednog dela opozcionih stranaka. Svaki protest mora da ima cilj i određena pravila. Međutim, ovo je bio odgovor državi koja poziva na nacionalno jedinstvo – kaže Dačić koji smatra da jučerašnji nasilni skup nije spontan, već organizovan.

- Ne verujem da je ovo spontano. Mogli ste da vidite niz agresivnih pojedinaca. Povređeni su policajci, zapaljena su kola, žao mi je zbog svega jer se nanosi šteta Srbiji – kaže Dačić ističući da ne zna da je u Beogradu bio ikada ovakav skup sa ovakvim, kako kaže, ekstremističkim ponašanjem.

On je još jednom osudio sinoćnje ponašanje pojedinaca, ali je pohvalio ponašanje policije.

- Policija je imala na raspolaganju mnogo efikasnija sredstva za se zaštiti i da zaštiti imovinu građana, ali se zadržala na suzavcu. Verujem da među njima ima dosta povređenih. U Parlament se ne ulazi sa ulice, već sa izbora. Narod je nedavno na izborima rekao ko tamo treba da bude – dodaje Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gamal

pre 3 godine

I dobro, ko će sada da plati štetu i odštete povređenima?

SVETSKI MEDIJI O HAOSU U BEOGRADU: Krajnja desnica podsticala nemire i napad na parlament!
Planeta

SVETSKI MEDIJI O HAOSU U BEOGRADU: Krajnja desnica podsticala nemire i napad na parlament!

Američki, evropski - britanski, francuski, turski ... izraelski i brojni dugi mediji preneli su izveštaje Rojtersa, AP, DW o najnovijim događajima u Beogradu i nastojanju grupe pristalica opozicije da uđe u zgradu srpskog parlamenta, u znak protesta zbog najave oštrih mera i zatvaranja planiranog tokom vikenda, kako bi se zaustavilo novo širenje koronavirusa u glavnom gradu

08.07.2020

13:15

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija