• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.07.2020

13:27

SNS: Srbija se izborila i sa većim izazovima, i sa ovim će

Politika

SNS: Srbija se izborila i sa većim izazovima, i sa ovim će

Podeli vest

Funkcioneri Srpske napredne stranke Vladimir Orlić, Irena Vujović, Milenko Jovanov i Bojan Stević najoštrije su danas osudili vandalizam, upad u parlament, napad na policiju, a u tome su im se pridružili i odbori SNS iz Šapca i Knića.


Takođe, svi oni poručuju da pristojna, demokratska Srbija neće ustuknuti pred huliganima i batinašima i uvek će biti i stanju da sačuva mir i stabilnost i zaštiti građane i imovinu.

Vladimir Orlić član Predsedništva SNS navodi da u Srbiji nema čoveka ravnodušnog pred jezivim scenama "fašističkog divljanja, malobrojnih ekstremista namerenih da u pokušaju juriša na institucije unište sve što im se nađe na putu".

"Pokušaje da se nasiljem zemlja baci na kolena, njen život zaustavi, institucije uzurpiraju i izazove zdravstveni kolaps, pristojna Srbija odbacuje sa gnušanjem. Ona je svesna koliko je sebe uložila u to da državu izgradimo, osnažimo i unapredimo, i ne dozvoljava da sve ono teškom mukom postignuto neodgovorni sruše i razvuku kao plen”, naveo je on.

Foto: pink.rs

Po rečima Orlića, zabrinuta, tiha ali odlučna i odgovorna većina, treba da zna da će država umeti da se izbori i sa tim izazovom kao što je umela da se nosi i sa mnogo opasnijim problemima od bezumne neodgovornosti ekstremne manjine sa margine.

U Srbiji neće, kako dodaje, prevagu moći da odnese nasilje i razaranje, ma koliko bilo politički instruisano i vođeno od nezasitih partija bivšeg režima, ma koliko podržano od kriminalnih i obaveštajnih struktura iz okruženja, ili zloupotrebljeno od onih koji Srbiji ne želi dobro.

Vujović, članica Predsedništva SNS, ocenila je da je očigledno da se radi o dobro organizovanom, agresivnom političkom protestu koji nema nikakve veze sa koronavirusom, već ima za cilj nasilno preuzimanje vlasti.

Poražavajuće je to što, kako kaže, neki brutalno nasilje i vandalizam pokušavaju da predstave kao miran građanski protest. Pristojni gađani nezadovoljstvo ne bi izražavali paljenjem i uništavanjem grada, rekla je ona i dodala da je strašno to što lažne političke elite čija su ideologija i program nasilje, a cilj vlast bez izbora, ne odustaju od, kako kaže, bolesnih političkih ambicija i pokušaja destabilizacije Srbije, dovodeći u opasnost i zdravlje svih građana.

Milenko Jovanov potpredsednik GO divljanje je ocenio kao strašno i nezabeleženo fašističko nasilje koje se događa uz očiglednu medijsku, političku, a sada je, kako dodaje, već jasno i uz inostranu podršku,

Po njegovim rečima, svakome u Srbiji treba da bude jasno da je divljanje i nasilje pravi cilj bojkota izbora i plan onih svesnih da na izborima nemaju šta da traže ali žele vlast po svaku cenu.

Jovanov je naglasio da je država pokazala da neće dozvoliti realizaciju tog scenarija - zločinačkog prema sopstvenoj državi i narodu i da će se izboriti sa svim izazovima i očuvati mir, stabilnost i bezbednost.

Jovanov ocenjuje i da ta "rulja" i njihove kolovođe, svakako ne predstavljaju većinsku, pristojnu Srbiju već razuzdanu manjinu koja nasiljem želi da nadomesti nedostatak političke podrške.

Tim povodom zamolio je "većinsku Srbiju", kako dodaje, one tihe, mirne i pristojne ljude, koji vole Srbiju i sa tugom prate kako “neki sa sladostrašćem i uživanjem pokušavaju da je unište i bace u blato”, za smirenost i suždržanost.

Stević, član GO kaže da su grđani imali prilku da vide besramno uništavanje zemlje, dok se ceo svet bori sa virusom, te da grupa nasilnika i vandala pokušava da sruši sve što je vlast osam godina mukotrpno gradila.

Poručio je da će se Srbija koja jeste mala, ali je jaka država, izboriti sa vandalizmom i stati na put svakom ko je pomislio da će na nasiljem postići bilo koji cilj.

I Odbor Knić sudio je divljanje huligana i od države i zatražio da odlučno reaguje i spreči rušenje Srbije, Šabački SNS kaže da deo sinhronizovanih nasilnih akcija uključuje i napad na njihove prostorije, što je, kako ocenjuju, jasan pokušaj provokacije, na koju neće odgovoriti, jer veruju u institucije sistema, u zakon i državu, koja će zaštititi mir i stabilnost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija