• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.07.2020

13:30

PRESUDA VIŠEG SUDA U BEOGRADU - U IME NARODA!

Politika

PRESUDA VIŠEG SUDA U BEOGRADU - U IME NARODA!

Podeli vest

VIŠI SUD U BEOGRADU, i to sudija Slobodan Keranović, kao sudija pojedinac, u parnici tužioca BOŠKA OBRADOVIĆA iz Čačka, ul. Čačanski partizanski odred br. 2, koga zastupa Vladimir Todorić, advokat iz Beograda, ul. Sazanova br. 32/3, protiv tuženih „INSAJDER TIM“ DOO BEOGRAD, ul. Terazije br. 5/7 i ALEKSANDRA IGNJATOVIĆA iz Beograda, ul. Terazije br. 5/7, koje zastupa Boris Bogdanović, advokat iz Beograda, ul. Terazije br. 29, radi naknade štete, vrednost predmeta spora 300.000,00 dinara, po glavnoj i javnoj raspravi zaključenoj dana 19.06.2019. godine, doneo je sledeću:


PRESUDU

I


USVAJA SE tužbeni zahtev tužioca BOŠKA OBRADOVIĆA iz Čačka, pa se UTVRĐUJE da je drugotuženi ALEKSANDAR IGNJATOVIĆ iz Beograda objavljivanjem zabranjenih informacija na portalu Informer.rs u tekstu pod naslovom „(FOTO) TRGUJU ČLANOVIMA STRANKE KAO BELIM ROBLJEM! Boško Obradović PRODAO ĐILASU članove Glavnog odbora DVERI za 125.000 evra!" sa komentarima čitalaca od dana 28.07.2018. godine povredio pravo na autentičnost i pravo na dostojanstvo ličnosti tužioca.

II

ODBIJA SE KAO NEOSNOVAN tužbeni zahtev tužioca BOŠKA OBRADOVIĆA iz Čačka kojim je tražio da sud utvrdi da je prvotuženi “INSAJDER TIM“ DOO BEOGRAD, zajedno sa drugotuženim Aleksandrom Ignjatovićem objavljivanjem zabranjenih informacija na portalu Informer.rs u tekstu pod naslovom „(FOTO) TRGUJU ČLANOVIMA STRANKE KAO BELIM ROBLJEM! Boško Obradović PRODAO ĐILASU članove Glavnog odbora DVERI za 125.000 evra!" sa komentarima čitalaca od dana 28.07.2018. godine povredio pravo na autentičnost i pravo na dostojanstvo ličnosti tužioca.

III

DELIMIČNO SE USVAJA KAO OSNOVAN tužbeni zahtev tužioca BOŠKA OBRADOVIĆA iz Čačka, pa se OBAVEZUJU prvotuženi „INSAJDER TIM“ DOO BEOGRAD i drugotuženi ALEKSANAR IGNJATOVIĆ iz Beograda da na ime naknade nematerijalne štete zbog duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda tekstovima na portalu lnformer.rs i to teksta „(FOTO) TRGUJU ČLANOVIMA STRANKE KAO BELIM ROBLJEM! Boško Obradović PRODAO ĐILASU članove Glavnog odbora DVERI za 125.000 evra!" sa komentarima čitalaca od dana 28.07.2018. godine, solidarno isplate tužiocu iznos od 200.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 19.06.2019. godine, pa do konačne isplate, sve u roku od 8 dana od prijema presude, pod pretnjom izvršenja

IV

DELIMIČNO SE ODBIJA KAO OSNOVAN tužbeni zahtev tužioca BOŠKA OBRADOVIĆA iz Čačka, kojim je tražio da se obavežu prvotuženi „INSAJDER TIM“ DOO BEOGRAD i drugotuženi ALEKSANDAR IGNJATOVIĆ iz Beograda da mu na ime naknade nematerijalne štete zbog duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda tekstovima na portalu Informer.rs i to teksta „(FOTO) TRGUJU ČLANOVIMA STRANKE KAO BELIM ROBLJEM! Boško Obradović PRODAO ĐILASU članove Glavnog odbora DVERI za 125.000 evra!" sa komentarima čitalaca od dana 28.07.2018. godine, isplate iznos od još 100.000,00 dinaoa, pored dosuđenog iznosa od 200.000,00 dinara, a do traženog iznosa od 300.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 19.06.2019. godine, pa do konačne isplate.

V

USVAJA SE tužbeni zahtev tužioca BOŠKA OBRADOVIĆA iz Čačka, pa se OBAVEZUJE drugotuženi ALEKSANDAR IGNJATOVIĆ iz Beograda odgovorni urednik medija portala lnformer.rs, da o svom trošku javno objavi ovu presudu po njenoj pravosnažnosti, bez komentara i bez odlaganja na portalu Informer.rs.

VI

OBAVEZUJU SE tuženi da tužiocu solidarno naknade troškove parničnog postupka u iznosu od 50.600,00 dinara, sve u roku od 8 dana od prijema presude pod pretnjom izvršenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija