• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2020

09:02

KAPACITETI U UŽIČKOJ BOLNICI POPUNJENI! 20 novoobolelih u Zlatiborskom okrugu, čekaju se rezultati za još 500 TESTOVA!

Politika

KAPACITETI U UŽIČKOJ BOLNICI POPUNJENI! 20 novoobolelih u Zlatiborskom okrugu, čekaju se rezultati za još 500 TESTOVA!

Podeli vest

U Zlatiborskom okrugu od kovida-19 obolelo je još 20 osoba, pokazuju rezultati testova urađeni prethodnih dana, saopštio je sinoć užički Zavod za javno zdravlje.


Požega je zabeležila devet novoobolelih, Nova Varoš pet, Sjenica četiri, a Užice i Priboj po jednog, tako da Zlatiborski okrug od početka epidemije ima 892 zaraženih.


Najveći broj zaraženih ima Užice, 380, od kojih je preminulo troje usled posledica bolesti.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković rekao je juče Tanjugu da su kapaciteti u užičkoj Opštoj bolnici popunjeni i da je poslata molba Republičkom kriznom štabu i Ministarstvu zdravlja da se formira i poljska bolnica.

Za sada, kako kaže, dobijen je odgovor da će se raditi na proširenju kapaciteta u Specijalnoj bolnici "Čigota" na Zlatiboru, koja je u kovid režimu i u kojoj je svih 37 mesta već popunjeno.

Petković je naveo i da se za ceo Zlatiborski okrug očekuju rezultati za više od 500 testova.

Od posledica infekcije kovidom-19 život je izgubilo 27 ljudi sa područja tog okruga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija