• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.07.2020

17:05

(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAO SA ŽOZEPOM BORELOM! Sastanku prisustvovao i Miroslav Lajčak!

Politika

(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAO SA ŽOZEPOM BORELOM! Sastanku prisustvovao i Miroslav Lajčak!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa šefom diplomatije EU Žosepom Borelom

Bilateralnom sastanku Vučića i glavnog EU pregovarača u dijalogu Beograda i Prištine Borela prisustvuje i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.

Predstavnici EU prethodno su se bilateralno sastali sa delegacijom Prištine koju predvodi premijer Avdulah Hoti.

Nakon bilateralnih sastanaka sa EU pregovračima počeće i trilateralni razgovori predsednika Srbije Aleksandara Vučića, premijera Kosova Avdulaha Hotija i EU posrednika u dijalogu o normalizaciji odnosa.

 

 

U Briselu pred ovaj sastanka poručuju da će se na stolu naći ”sva otvorena pitanja” u odnosima dve strane i da su ona prethodno dogovorena na video konfrenciji 12. jula.

U pitanju je prvi fizički sastanak u nastavku dijaloga Beograda i Prištine nakon 20 meseci pauze, ali i prvi sastanak predsednika Vučića sa Avdulahom Hotijem na čelu kososvke delegacije.

Razgovori Beogrda i Prištine u okviru Briselskog dijaloga vode se kao i do sada u zgradi Evropske službe za spoljne poslove, a predstavnicima medija je zbog mera zaštita od COVID19 zabranjen pristup mestu održavanja razgovora.

Nakon sastanka očekuje se obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U ime EU rezultae razgovora će sumirati specijalni predstavnik Miroslav Lajčak u video poruci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija