• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

19.07.2020

09:33

PRIŠTINA TRAŽI IZVINJENJE EU ZBOG KNJIGE O HRIŠĆANSTVU NA KIM - Da se više ne ponovi, inače...!

Politika

PRIŠTINA TRAŽI IZVINJENJE EU ZBOG KNJIGE O HRIŠĆANSTVU NA KIM - Da se više ne ponovi, inače...!

Podeli vest

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore privremenih prištinskih institucija Meljiza Haradinaj Stubla uputila je notu Evropskoj komisiji

Nota je upućena zbog knjige "Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije", koja je u četvrtak stajala na stočiću tokom sastanka komesara EU za proširenje i susedstvo Olivera Varheljija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Misiji Srbije pri EU u Briselu.

- Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore Kosova izražava Evropskoj komisiji za pregovore o proširenju svoj snažni protest u vezi sa vestima i fotografijama objavljenim u drugim zvaničnim medijima i putem naloga na društvnenim mrežama, na kojima se vidi Oliver Varhelji na sastanku sa Aleksandrom Vučićem, dok je u pozadini knjiga koja promoviše etničku mržnju sa uvredljivim sadržajem i neprihvatljivim nazivom za Kosovo - navodi se u noti Stuble.

Kako prenosi prištinska televizija Kljan Kosova, ona je navela da je Kosovo "nadaleko poznato po svom multietničkom karakteru, toleranciji i medureligijskoj harmoniji" i istakla da sve etničke i verske zajednice na Kosovu imaju "proširena prava i snažnu zaštitu".

- Ta knjiga koja se promoviše na fotografiji, koju je Varhelji podelio na svom Tviter nalogu, ima suprotnu misiju - da podstiče mržnju i da se zlopotrebi od strane mašinerije srpske propagande protiv nezavisnosti i suvereniteta Kosova. Ta dezinformaciona kampanja postala je pretnja regionalnoj stabilnosti i miru na zapadnom Balkanu - navodi se u noti.

SKANDALOZNA PROVOKACIJA EDIJA RAME NA FEJSBUKU! Objavio Tačijevu fotografiju UZ SRAMAN KOMENTAR!

Haradinaj Stubla zahteva i zvanično objašnjenje i izvinjenje od Evropske komisije, prenosi Kosovo onlajn.

- Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore Kosova očekuje zvanično objašnjenje Evropske komisije za proširenje i zvanicno izvinjenje za krivično delo pocinjeno nad narodom Kosova. Istovremeno, tražimo da se takav diplomatski incident ne ponovi - dodaje se u noti.

Pojedini prištinski mediji su u četvrtak pogrešno preneli da je Varhelji dočekao Vučića koji je boravio u poseti Briselu, dodajući da je pored dvojice zvaničnika u pozadini uočena knjiga "Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije" na engleskom jeziku.

NEMA BOLJEG BRANIOCA SRPSKIH INTERESA NA KiM OD VUČIĆA! Dodik: On neće učiniti ništa na štetu našeg naroda, u to sam uveren!

Predsednik Vučić dočekao je komesara Varheljija u četvrtak u Misiji Srbije pri EU u Briselu uz srpsku proju i pogaču, objavljeno je tog dana na Instagram profilu "budućnostsrbijeav".


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Šiptari bi da je samo njihova "istina" istina! Pa neće biti baš tako, postoji i prava istina, univerzalna istina! A šiptarima ne odgovara baš ta prava istina! Odgovaralo vama ili ne, treba da se zna i ta istina, pa neka bude kako biti mora!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija