• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.07.2020

15:49

OD SUTRA REZULTATI TESTA NA KORONU NA APLIKACIJI! Gojković objavio: TAKO ĆE SVI TESTIRANI BRZO ZNATI DA LI SU POZITIVNI ILI NEGATIVNI!

Politika

OD SUTRA REZULTATI TESTA NA KORONU NA APLIKACIJI! Gojković objavio: TAKO ĆE SVI TESTIRANI BRZO ZNATI DA LI SU POZITIVNI ILI NEGATIVNI!

Podeli vest

Sutra popodne biće aktivirana aplikacija, putem koje će svi građani koji su testirani na virus korona rezultate tog testa, najavio je danas član Kriznog štaba dr Zoran Gojković



Gojković je na konferenciji za medije istakao da će se na taj način ubrzati dobijanje rezultata testova.

Na pitanje novinara zašto su pojedini građani na rezultate testova koji su rađeni 6, 7. i 8. jula čekali i do deset dana, Gojković je objasnio da je zbog prevelikog broja testiranih u jednom trenutku došlo do zastoja u sistemu.

- Mi smo više puta rekli zašto je bilo zastoja u radu pojedinih laboratorija, a to je zbog velikog broja testiranih pacijenata koji je u jednom trenutku zagušio sistem. Mislim da smo sa današnjim danom uspeli da nadoknadimo sve one testove koji ranije nisu bili obrađeni i da ćemo od sada testove obrađivati u najkraćem roku, odnosno, od 24 do 48 sati - rekao je Gojković.

Istakao je su Vlada Srbije i Kancelarija za IT izradili aplikaciju putem koje će testirani brže dobiti odgovor da li je njihov nalaz pozitivan ili negativan.

Na pitanje zašto se podaci o broju zaraženih i preminulih ne objavljuju po gradovima, Gojković je ukazao da lokalne samouprave na svakodnevnim konferencijama za medije o podacima koje im dostavljaju zavodi za javno zdravlje obaveštavaju javnost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) NASTAVLJA SE CRNI NIZ! JOŠ 11 PREMINULIH OD KORONE U SRBIJI! ČAK 396 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE! NA RESPIRATORIMA 187 PACIJENATA!
Društvo

(VIDEO) NASTAVLJA SE CRNI NIZ! JOŠ 11 PREMINULIH OD KORONE U SRBIJI! ČAK 396 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE! NA RESPIRATORIMA 187 PACIJENATA!

U Republici Srbiji su do 15 časova 19. jula 2020. godine registrovana ukupno 20.894 potvrđena slučaja COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 7.955 osoba od kojih je 396 pozitivno, saopštio je na konferenciji za novinare Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković

19.07.2020

15:09

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija