• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.07.2020

10:32 >> 11:00

(VIDEO) DAČIĆ POSLE RAZGOVORA S VUČIĆEM: Ne odlučujem ja o SPS u vladi, lično - ne bih u opoziciju!

Politika

(VIDEO) DAČIĆ POSLE RAZGOVORA S VUČIĆEM: Ne odlučujem ja o SPS u vladi, lično - ne bih u opoziciju!

Podeli vest

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je posle konsultacija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o formiranju vlade, da nije bilo razgovora o imenima ministara ili resorima, a da je koalicija SPS-JS spremna za nastavak saradnje sa SNS, koja bi trebalo da se temelji na zajedničkim ciljevima

"Nismo razgovarali o tehničkim pitanjima, kada će skupština ili vlada, za to postoje zakonski rokovi, ali sigurno je da će vlada biti konstituisana što pre, u najboljem mogućem kapacitetu. Nismo razgovarali o imenima ministara, resorima, razgovarali smo o suštinskim pitanjima", rekao je Dačić novinarima.

On je poručio da je koalicija SPS-JS spremna za nastavak saradnje koja bi trebalo da se temelji na zajedničkim ciljevima.

Dodao je da će predsednik preduzeti dalje korake u imenovanju mandatara i formiranja vlade, kao i da je čuo od predsednika da namerava da se formira vlada do kraja avgusta.

Upitan da li lično misli da je SPS bliži ulasku u vladu ili ne, Dačić je odgovorio: "Ne znam. Nema svrhe da mene pitate. Ja nikad ne bih preferirao opoziciju".

Na pitanje da li su narušeni odnosi SNS i SPS, Dačić je ocenio da taj odnos nikada nije bio narušen.

"Zajedno smo radili svih ovih godina i neću dozvotili da bilo šta narušava nas odnos. Mi razgovaramo o državnim i nacionalnim ciljevima", rekao je Dačić.

Kako je preneo novinarima, razgovarali su i o "razočarenjima" i u okviru SPS i SNS i ne samo SNS, već liste koju je predvodio predsednik.

"Svako je iznosio svoju muku. Nisam se žalio ni na koga. Nismo mi razgovarali na tom nivou, već u načelu", dodao je Dačić.

Foto: Tanjug

On je naveo da je SPS državnotvorna stranka i da je nezamislivo da učestvuje u rušenju vlasti, već naprotiv, da su oni vlast uvek branili.

Kako je preneo, razgovor sa Vučićem bio je veoma opširan, o svim detaljima dosadašnje zajedničke politike, rezultatima koje su ostvarili i o izazovima pred Srbijom u narednom periodu, bilo u naredne dve godine bilo do 2025, što je postavljaeno kao parametar za dostizanje određenog nivoa plata i penzija, ali i ciljeva u vezi sa članstvom u EU.

"Mi smo ponosni na sve rezultate koje smo ostvarili u koaliciji od 2012. godine. Srbija je ojačala svoju spoljno-političku poziciju, vratila temu KiM na dnevni red. I kada je reč o ekonomiji, danas možemo sa ponosom reći da u prvom kvartalu imamo najbolje pokazatelje kada reč o rastu BDP-a u celoj Evropi", rekao je Dačić.

On je naveo da se odnosi SPS i SNS je zasnivaju na projektima, već komplementarnosti ciljeva i poltici.

"Imamo iste ciljeve - da Srbija bude jaka, stabilna, odgovori uspešno na sve izazove, od dijhaloga o KiM, ekonomije do članstva u EU. Siguran sam da imamo iste ciljeve, da želimo jaku, modernu i stabilnu Srbiju, koja će u sledeće dve godine moći da postavi čvrste osnove, ključne za budućnost Srbije", dodao je Dačić.

Kako je rekao, šta se bude uradilo u sledeće dve godine, biće dobar pokazatelj i "prolazno vreme" da li Srbije ide dobrim putem, navodeći da ne govori o dve godine zbog predsedničkih izbora 2022. godine, već zato što je, ako postoje ciljevi koji treba da se realizuju do 2025, važno šta će se dešavati u naredne dve godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazni Bot

pre 3 godine

Peva ce i Metaliku samo da ostane na vlasti.

zoran

pre 3 godine

Siroče jedno..on bi doživotno da mlati politiku, lepo živi, zaposli malo familiju i prijatelje..dao bih ja vama svima pauzu.

Bane

pre 3 godine

Izbaciti pod hitno Ružića, Antića, Bajatovića...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija