• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.07.2020

19:03

SAN O NEZAVISNOM KOSOVU SVAKIM DANOM SVE DALJI! Šiptari lažu da će se u Briselu pregovarati o tome! Đurić: HOTI I MUSTAFA MOGU SAMO DA PRIZNAJU JEDAN DRUGOGA!

Politika

SAN O NEZAVISNOM KOSOVU SVAKIM DANOM SVE DALJI! Šiptari lažu da će se u Briselu pregovarati o tome! Đurić: HOTI I MUSTAFA MOGU SAMO DA PRIZNAJU JEDAN DRUGOGA!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da predsednik vlade privremenih institucija samouprave u Prištini Avdulah Hoti namerno obmanjuje, pre svega, domaću, ali i međunarodnu javnost, jer je laž da će se u Briselu, u četvrtak ili bilo kada, razgovarati o sporazumu o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova

- Hoti o priznanju nezavisnosti Kosova može samo da sanja i svakim danom je od nje sve dalji, a on i Isa Mustafa mogu jedino da priznaju jedan drugoga - naveo je Ðurić.

Naglasio je da će u Briselu prve na agendi upravo biti obaveze Prištine preuzete u dosadašnjem toku briselskog dijaloga, zatim pokušaj da se normalizuje ekonomska saradnja, jer to je ono što obične ljude tišti, kao i pitanje nestalih, što je dug prema porodicama žrtava.

Uostalom, demanti Hotijeve laži koji je stigao iz Brisela pokazuje da su u laži kratke noge, istakao je Ðurić.

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti izjavio je ranije danas da ponovo pokrenut dijalog sa Beogradom nije tehnički već, kako je rekao, "dijalog o međusobnom priznanju".

Međutim, portparolka službe EU za spoljne poslove, Nabila Masrali, najavila je danas da će se se ove nedelje u Briselu nastaviti intenzivan rad na ekspertskom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Na pitanje Tanjuga kako vide ocenu Hotija da "nema tehničkog dijaloga već samo dijaloga o međusobnom priznanju", u Briselu kažu da "ne komentarišu izjave drugih", ali i naglašavaju da je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, najavio "ekspertski" sastanak za ovu nedelju, a sledeći sastanak na "visokom političkom nivou" za početak septembra.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 3 godine

Космет је Србија! ... Ко не верује нека тамо оде и провери! ... ПИТАМ ... Шта ако се албанци ПОПИШМАНЕ и затраже повратак Србији?

NE MOŽEŠ DA PREDSTAVLJAŠ NI SVOJE SELO, A TI IDEŠ DA POZDRAVLJAŠ VUČIĆA U BRISELU! Šiptari zakrvili zbog dijaloga, TAČI I HOTI U KLINČU!
Politika

NE MOŽEŠ DA PREDSTAVLJAŠ NI SVOJE SELO, A TI IDEŠ DA POZDRAVLJAŠ VUČIĆA U BRISELU! Šiptari zakrvili zbog dijaloga, TAČI I HOTI U KLINČU!

Dok je predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači ispitivan u tužilaštvu u Hagu, premijer lažne države Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vućić fotografisali su se u Briselu, čime su i formalno potvrdili da obnavljaju dijalog Beograda i Prištine. Prvi put od sastajanja predstavnika Beograda i Prištine 2013. godine, u Briselu nije bilo Hašima Tačija, što je izazvalo burne reakcije

17.07.2020

12:59

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija