• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

23.07.2020

23:00

DESET GODINA OD HAŠKE PRESUDE O NEZAVISNOSTI "KOSOVA" ! Priština: Vuče, hvala ti za našu nezavisnost!

Politika

DESET GODINA OD HAŠKE PRESUDE O NEZAVISNOSTI "KOSOVA" ! Priština: Vuče, hvala ti za našu nezavisnost!

Podeli vest

Lider Narodne stranke i bivši ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić ponovo je postao glavna zvezda u Prištini!

Kosovski Albanci juče nisu propustili priliku da mu se zahvale na pomoći u sticanju nezavisnosti. Oni su podsetili da se navršilo deset godina od odluke Međunarodnog suda pravde u Hagu da je takozvana 'deklaracija nezavisnosti Kosova' legitimna, a da je mišljenje od tog suda zatražio upravo Vuk Jeremić.

VUK JEREMIĆ UHVAĆEN U LICEMERNOJ LAŽI! Danas se pravi frajer, a molio advokata Ante Gotovine da ga zastupa!

Predsednica 'skupštine Kosova' Vjosa Osmani preko Tvitera se zahvalila Jeremiću, objavivši njegovu fotografiju u trenutku kad napušta sednicu nakon odluke suda i napisavši da joj je bila 'čast da bude deo tima koji je tada predstavljao Kosovo'.

Miljazim Krasnići
analitičar iz Prištine 
Iluzorno je očekivati da Srbija prizna nezavisnost Kosova i Metohije, te priče su naivne.

'Bila sam deo tima koji je dao odgovor svima koji su imali pitanja o legalnosti proglašenja nezavisnosti. Ono što se desilo na Kosovu jeste da su ljudi tražili nezavisnost kao reakciju na sistematski i dugotrajni teror i ugnjetavanje, počinjene grubim kršenjem osnovnog principa jednakosti i nediskriminacije. Osnovni princip je jasan - nijedna država ne može koristiti teritoriju da uništi populaciju. Država je stvorena da postoji za ljudska bića', napisala je Osmanijeva.

 

 

Ne čudi što je Osmanijeva uz ovakav tekst objavila Jeremićevu fotografiju, jer je upravo lider Narodne stranke, kako se kaže u Prištini, 'zacementirao kosovsku nezavisnost' pred Međunarodnim sudom pravde. Podsetimo, Jeremić je tada, iako međunarodne okolnosti nisu bile naklonjene Srbiji niti je slučaj dobro pravnički i logistički bio pripremljen, zahtevao od Međunarodnog suda pravde da se izjasni da li je 'deklaracija o nezavisnosti Kosova' u skladu sa međunarodnim pravom. Budući da je stigao odgovor da je kosovska nezavisnost legalna, Srbija i danas trpi posledice ovog katastrofalnog postupka bivšeg režima.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija